19 / 05 / 2024

Devlet yurtları kiralanacak mı

Devlet yurtları kiralanacak mı

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 72 ilde 15 yıla kadar öğrenci yurdu olarak kulanılmak üzere ön protokolle toplam 100 bin 250 yatak kapasiteli bina kiralayacak.

Suat Kılıç: Devlet yurtlarını 15 yıllığına kiralayacağız!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 65 ilde 500 ile 5 bin kişi arasında değişen kapasitelerdeki devlet yurtlarını 15 yıl süreyle özel sektöre kiralayacaklarını bildirdi.

Devlet yurtları ile el konulan özel yurtlar meclis gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, devlet yurtlarının kapasitelerine ve el konulan özel yurtların akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

FETÖ'nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.

Öğrenci yurdu yatırımları son dönemde arttı!

Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 10 milyona yaklaştı. Buna karşın devlet yurtları ve özel yurtların kapasitesi talebin çok altında. Potansiyeli fark eden yatırımcı yurt yatırımlarına yöneldi.

Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımı açısından yeni fırsat!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, Türkiye’de son yıllarda özel üniversitelerin sayısında hızlı bir artış olduğunu, ancak öğrenci yurtlarının gerek devlet gerekse özel yurt bazında aynı hızla artmadığını ifade ediyor.

Gayrimenkul sektörü rotasını öğrenci yurtlarına çevirdi!

Gayrimenkul sektörü gözlerini öğrenci yurtlarına çevirmiş durumda. Özellikle 9'u devlet 41 'i özel olmak üzere toplamda 50 üniversitenin bulunduğu İstanbul'da durum dikkat çekici.

Avrupa İnşaat Alibeyköy'de Konforist öğrenci yurdunu inşa ediyor!

Türkiye'de öğrencilerin yüzde 40'ı ikamet ettikleri şehrin dışında bir üniversitede okuyor. Yaklaşık 3 milyon üniversite öğrencisinin bulunduğu Türkiye'de devlet yurtlarında 307 bin, özel yurtlarda ise 220 bin öğrenci kalıyor...

Özel yurtlarda kalan üniversiteliler YURTKUR'a yöneldi!

AA muhabirinin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Özel yurtlarda kalan çok sayıda üniversite öğrencisi, devlet yurtlarında kalmak için YURTKUR'a başvurdu.

Suat Kılıç: Devlet yurtlarını 15 yıllığına kiralayacağız!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 65 ilde 500 ile 5 bin kişi arasında değişen kapasitelerdeki devlet yurtlarını 15 yıl süreyle özel sektöre kiralayacaklarını bildirdi.

Asortie Mobilya devlet başkanlarının VİP salonlarını dekore ediyor!

Klasik saray mobilyaları tasarlayan ve üreten Asortie Mobilya birçok ülkenin devlet başkanlarının VİP salonlarını da dekore ediyor. Gafur Yılmaz, Asortie Mobilya’nın 9 maddelik değişmez ilkeleri olduğunu söyledi

Üniversitelilere 5 yıldızlı otel konforunda yurtlar geliyor!

TOKİ, Yurt-Kur ile yaptığı protokol kapsamında üniversite öğrencilerinin modern şartlarda barınabilmeleri için 5 yıldızlı otel konforunda yurtlar yapıyor. TOKİ, toplamda 21 bin 998 öğrenci kapasiteli 30 yurdun inşaat çalışmalarını sürdürüyor..

Devlet eliyle iskan nedir?

Devlet eliyle iskan nedir?: Baraj gölü ve HES,maden rezervi tarih ve doğa kıymetlerinin korunması,orman dışına çıkarılması gereken veya özel yasaların uygulanması taşınmaz malları kamulaştırılan aileler, göçebe ve göçmenlerin iskan işlemidir...

TOKİ Tokat Reşadiye Devlet Hastanesi inşaat işi ihalesi 2 Eylül'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Tokat İli Reşadiye İlçesi 50 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Eylül tarihinde gerçekleşiyor...

TOKİ Bartın Devlet Hastanesi inşaat işi ihalesi bugün!

TOKİ Bartın Ulus 10 Yataklı Devlet Hastanesi, Kumluca 1'er Adet 2 Hekimlik Aile Sağlık Merkezi ve Eczane İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Ağustos tarihinde (bugün) yapılıyor...

Devlet yurtları kiralanacak mı Haberi

Devlet yurtları kiralanacak mı



KYK, 72 ilde öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere toplam 100 bin 250 yatak kapasiteli bina kiralayacak


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yurtların kapasitesini artırmak için 72 ilde 80 bina için kiralama modeli uygulanacak. KYK, 15 yıla kadar öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere toplam 100 bin 250 yatak kapasiteli bina kiralamak için ilan verecek. 


Binalar, proje safhasında ve "natamam" olarak 29 Kasım Cuma günü saat 17.00'ye kadar kuruma teklif edilebilecek. İstekliler, taşınmazların avan projeleri, mahal listeleri tapu kaydı ve imar durum belgesini kuruma verecek.


Teklif edilecek binanın kapasitesi bazalı sistemle 500 ve üzerinde olacak. Bazalı sistemle 500 öğrenci kapasitesinin altındaki binaların kiralanması ise kurum tarafından değerlendirilecek.


Binaların odaları 3-4 kişi kapasiteli olacak, tuvalet, duş ve lavabo bulunma şartı aranacak. Teklif edilen binaların donanımı ise kurum...