15 / 05 / 2024

devletin konut yardımı

devletin konut yardımı

1946 yılında İstanbul'da mesken buhranının önüne geçmek için İstanbul Belediyesi ve Emlak Bankası arasında Limited Şirketi kurulacakmış. Şirket tarafından yapılacak binalar tek tip olmayacakmış ve taksitle halka satılacakmış.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken milyonlarca kişiye destek ödemesi yatırıldığı belirtildi. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

e-Devlet yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar bu yardımdan faydalanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok alanda sosyal yardım kampanyaları düzenliyor. Devletin sağladığı sosyal yardımlarda düzenli gelir desteği, işe yönlendirme ve çocuk yardımları gibi birçok alanda yardımlar bulunuyor. Bu sosyal yardımlardan yararlanmak için e-Devlet’ten başvurmak gerekiyor.

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz...

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Depremzedelere taşınma yardımı başladı mı? 15 bin TL taşınma yardımı hangi tarihte yatırılacak?

Depremden etkilenen bölgelerde evlerini kaybeden ya da taşınmak isteyen vatandaşlara yönelik devletin yaptığı yardım ödemelerinden biri olan taşınma yardımı, başvuru yapanların doğrudan hesaplarına yatırılıyor. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur? Taşınma yardımı ödemeleri  başladı mı?

31 Mart’a kadar bu markanın tüplerinden 2 kg veya 12 kg alırsanız oraya yardım yapmış oluyorsunuz! İşte detaylar...

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinden sonra Türkiye bir bütün olarak yaraları sarmaya çalışıyor. Hem kurumların hem devletin yürüttüğü yardım çalışmalarına halk da elinden geleni yaparak dahil olmaya çalışıyor.

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, zor durumdaki vatandaşlara yönelik hazırladığı pek çok destek paketinden biri de elektrik yardımı. Peki elektrik yardımından kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? Başvuru nereye yapılır?

Kimler elektrik fatura yardımı alabilir? Şartları neler?

Devletin çeşitli alanlarda ihtiyacı olan vatandaşlara özel 40 farklı destek paketinden biri olan elektrik yardımı, gerekli şartları sağlayan tüm vatandaşlara veriliyor. Peki kimler elektrik faturası desteği alabilir? Başvuru koşulları neler? Ayrıntılar haberde…

Eşi vefat eden kadınlara ev yardımına nasıl başvurulur? 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek? Hemen göz atın

Eşi vefat eden kadınlara 300 bin Türk Lirası konut desteği ile ilgili detaylar netleşiyor. Şu ana kadar 4 şehirde başlatılacak olan konut yardımı için başvuru şartları da belli oldu. 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek?

Aile destek paketi yardımı alanlar bu yardımı da alabiliyor! Hemen tıklayın hiç vakit kaybetmeyin

Aile destek ödemeleri kapsamında yardım alan vatandaşlar devletin diğer yardımlarından faydalanıp faydalanamayacaklarını merak ediyor. Gelin konuyla ilgili detaylara hep birlikte göz atalım...

devletin konut yardımı Haberi

devletin konut yardımı

Emlak Limited Şirketi 


Kurulacak şirketin esasları tespit edildi

İstanbul'da mesken buhranını karşılamak üzere belediye ile Emlak Bankası arasında Limited Şirket kurulması hakkındaki esaslar tespit edilmiştir. Şimdi şirketin kati sermayesi, banka ve belediyelerin iştirak nispetleri ve sair teferruat kalmıştır ki bunlarda yakında neticelenecektir.



Şimdilik tayin edilen esasa göre sermayenin yüzde elli beşi belediye, yüzde kırk beşi de banka tarafından temin edilecektir.

Belediye bu hissenin nakit kısmına pek az bir para ile, belki de elli, altmış bin lira ile ortak olacaktır. Belediye, şirket sermayesinin kendi hissesine taalluk eden diğer kısmını kendi malı olan arsaları şirkete devretmek suretiyle tamamlayacaktır. Arsaların kıymetleri bir mütehassıs heyet tarafından...