05 / 05 / 2024

Devremülklerde işletme için maliklerden izin alınmalı mı

Devremülklerde işletme için maliklerden izin alınmalı mı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Devremülklerde işletme projesi devremülk sahiplerine gönderilmez mi? Genel giderlerden hisseme düşenin ne kadar olduğunu bilmem gerekmez mi?' sorusunu cevapladı.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Kızılbük GYO Balıkesir devremülk projesi için düğmeye bastı! Yeni şirket kuruluyor! 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir'de devretatil ya da devremülk projesi geliştirmek için start verdi. Proje için şirket kurulacak. İşte ayrıntılar....

Emlakçılar için eğitim şartı getirildi!

Emlakçılar için eğitim şartı geldi. 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak ya da bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı aranıyor.

Emlakçılar için eğitim şartı başladı!

14.10.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak veya bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı getirildi. 

Kiracı için indirim yolu açıldı: Kiralar yarıya inebilir! 

Koronavirüs salgını döneminde kirasını ödemekte zorlanan işletme sahiplerini sevindiren gelişme yaşandı. İşleri bozulduğu için kirasını ödemeyen işyeri sahibi ,mahkemeye başvurarak kirasında yüzde 50 indirim sağladı.

Van'da yolu dar olan okul için hayırseverler arazi bağışladı!

Van'ın Erciş ilçesinde yolu dar olan okul için 2 dönüm arazi bağışlayan iki aile, duvarların yıkılması ve yol genişletme çalışması yapan ekiplere de yardımcı oldu.

Marmaris'teki ruhsatsız işletme için çağrı!

Marmaris'te ruhsatı olmadığı nedeniyle 7 defa mühürlenmesi karşısında faaliyetine devam eden go kart işletmesinin kapatılması için mahalle sakinlerinden Deniz Berberoğlu açık grevi başladı. 

Merkez bankalarından piyasaları sakinleştirmek için swap hamlesi!

Dünyanın önde gelen 6 merkez bankası küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanmasını güvence altına almak için swap hattını genişletme kararı verdi.

Antalya Havalimanı ek yatırım için ihaleye çıkıyor!

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması amacıyla CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması için ihale düzenlenecek.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Ucuz tatil için yazlık veya devremülk kiralayın!

Havaların ısınmasıyla tatil sezonu açıldı. Hesabı da son dakika yapanlar için tatile ucuza getirmenin bazı püf noktaları bulunuyor. Otelde kalmak yerine yazlık veya devremülk kiralamak tatilinizi daha ucuza getirir.

Emlakçılar için yetki belgesi başvuruları başladı!

Emlak işletmelerinin taşınmaz ticaretiyle iştigal edilebilmesi için, işletme adına bir yetki belgesi almaları gerekiyor. Yetki Belgesi başvuruları bugün itibariyle başladı.

Devremülklerde işletme için maliklerden izin alınmalı mı Haberi

Devremülklerde işletme için maliklerden izin alınmalı mı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Devremülklerde işletme projesi devremülk sahiplerine gönderilmez mi? Genel giderlerden hisseme düşenin ne kadar olduğunu bilmem gerekmez mi? Yönetim devremülk sahiplerinin rızasını almadan istediği gibi işletme projesi hazırlayabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Devremülkler Kat Mülkiyeti Yasası’na tabidir. Buna göre de işlem yapılması gerekir. Nitekim her yıl genel kurul yapılır ve her yıl genel kurulda işletme projesi kabul edilir. Kabul edilen işletme projesi de devremülk maliklerine bildirilmelidir. Peki genel kurulda işletme projesi kabul edilmediyse (doğrusu bu bir hatadır) ne olur?

Bu halde yönetim işletme projesi yapar ve devremülk sahiplerine bildirir. İtirazları olanlar itirazlarını bildirirse yeniden kat maliklerini toplamak gerekir. Bunun için ‘genel kurulda işletme projesi kabul edilmezsse hata olur’ dedim. Zira devre mülklerde çok malik olduğundan itiraz edenler çıkabilir ve...