08 / 05 / 2024

devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri

devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri

Devremülk, devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ile ilgili esaslar, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi esasları..

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

iQOO Z8 ve Z8x: Fiyat performansın ve uzun pil ömrünün yeni adresi!

iQOO'nun son tanıttığı akıllı telefon modelleri, iQOO Z8 ve Z8x, oldukça ilgi çekici özelliklere sahip. Yeni Z8 serisinin öne çıkan özellikleri ve fiyat detayları ise şu şekilde bulunuyor.

Vakıfbank'ın bu kampanyası ağızları açık bıraktı! Emekliler ve özel sektör çalışanları bayram edecek

Vakıfbank, acil peşin paraya ihtiyaç duyan vatandaşlara has yeni bir kredi kampanyası başlattığını duyurdu. Bu kampanya vesilesi ile müşteriler, düşük faiz oranları ve uzun vadeli ödeme alternatifleriyle. kredi kullanabilecekler. Kampanya hakkında detaylar haberimizde.

Astronomik kira bedellerine kiracılardan tepki: Uzun vadede kalıcı bir çözüm getirilmeli!

Antalya’da üçüncü defa bir araya gelen 'Kiracılar Dayanışma Platformu' üyeleri, artan kira fiyatlarına tepki gösterdi ve uzun vadede kalıcı bir çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Gram altının kaderi belli oluyor! İslam Memiş, "1550" dedi ve tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için zirve tahminini 'bir uyarım var' diyerek duyurdu. Memiş, geride bıraktığımız haftayı değerlendirirken, orta ve uzun vade için 'rekor' rakamları paylaştı. İşte tüm detaylar...

Ege Yapı ve Missafir'den 26 milyon liralık işbirliği! 

Ege Yapı ve Missafir'den 26 milyon liralık işbirliği geldi. Ege Yapı, kısa, orta ve uzun vadede konut kiralamak isteyen vatandaşlarla ev sahiplerini bir araya getiren Missafir'e yatırım gerçekleştirdi. 

Huawei nova 10'a şok eden indirim ve 12 taksit imkanı! Telefonunu yenilemek isteyenler bu kampanyayı kaçırmasın!

Huawei, Nova 10 modeline indirimli fiyat ve uzun vadeli taksit imkanı sunuyor. Telefonunu yenilemek isteyenler bu kampanyayı kaçırmasın!...Hemen bakın...Stoklarla sınırlı...İşte 2 Nisan 2023 fiyat listesi...

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!

Bitcoin ve altcoin’leri doğrudan etkileyen ve uzun zamandır beklenen yasa tasarısı nihayet çıktı. Salı günü yayınlanan tasarı, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olacak kapsamlı kripto düzenlemesi için taban hazırlıyor.

Trafikten ve akaryakıt zamlarından sıkılanlar dikkat! İşte Xiaomi Scooter Modelleri ve Mart 2022 Fiyat Listesi…

Trafikten, akaryakıt zamlarından ve uzun yürüme mesafelerinden kurtulmak için en mantıklı çözüm scooter… Günümüzde birçok kişinin tercihi Xiaomi Scooter modellerini ve fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

Depremzedelere düşük faiz ve uzun vadeli dönüşüm kredisi önergesi reddedildi!

2020 senesinde ülkemizde birçok deprem meydana geldi. Bu depremlerin çoğu yıkıma neden oldu. CHP, depremde evleri hasar gören konut sahipleri için düşük faizli, uzun vadeli kentsel dönüşüm destek kredisi sağlanmasını önermişti. Bu önerge reddedildi.

Emlak Konut GYO'nun hisseleri uzun vadede kazandıracak!

Tera Yatırım Uluslararası Piyasalar Stratejisti Mehmet Bilal Bircan, Emlak Konut GYO'nun hisselerinin orta ve uzun vadede kazandıracağını söyledi. 

Sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya yaptığı açıklamada, "Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var" dedi.

devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri Haberi

devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri

Yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi!

Devremülk, devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ile ilgili esaslar, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Sözleşmeler, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye, belirlenen süre zarfında konaklamaya veya konaklama ile birlikte seyahat ya da diğer hizmetlerin beraber sunulduğu durumlara ilişkin indirim yahut diğer menfaatlerden faydalanma hakkı verilen sözleşmeler olarak karşımıza çıkıyor.Yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi esasları şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 50 

 (1) Devre tatil sözleşmesi, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmelerdir.


(2) Devre tatil sözleşmeleri ile sağlanan hakkın şahsi veya ayni bir hak olması bu maddenin uygulanmasını engellemez. Devre...