17 / 05 / 2024

DHMİ ekonomiye ne kadar kazandırdı

DHMİ ekonomiye ne kadar kazandırdı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu ay içerisinde, Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binasının işletme hakkının devri ve Milas-Bodrum Havalimanının yolcu terminallerinin işletme hakkının devri olmak üzere iki ihale gerçekleştirdi.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesi detayları! Atatürk Kültür Merkezi'ne ek bütçeden ayrılan para belli oldu

Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren teklif TBMM Başkanlığına sunuldu. 3600 ek gösterge, çeşitli nedenlerle üniversite öğrenimi yarım kalanlara eğitime geri dönme imkanı veren öğrenci affının da yer aldığı ekonomiye ilişkin yasa teklifi detaylarında ne var?

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

Fındık Türkiye'nin önemli ihraç ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle Karadeniz bölgesinde yetişen ve aynı zamanda ekonomiye yön veren fındıkların kalite, tat ve aroma açısından dünyanın en iyileri olarak kabul edilmektedir. Peki fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs güncel fındık fiyatı

Altına dayalı kira sertifikası ne zaman başlıyor?

Hazine Müsteşarlığı yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için Altına Dayalı Kira Sertifikası uygulamasını hayata geçiriyor. Peki Altına dayalı kira sertifikası ne zaman başlıyor? diyorsanız işte yanıtı...

Emlak vergisinde yüzde 50 sınır ne demek?

Dün ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergisinde yapılacak artış oranını açıkladı. Peki emlak vergisi değerinde yüzde 50 sınır ne demek?

Sedat Bay: Kentsel dönüşüm ekonomiye can verecek!

Hızla yükselen dolar karşısında yatırımcılar yeni arayış içerisine girdi. Borbay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Bay, "Türkiye'deki konut stokunun yüzde 65'i hızla kentsel dönüşüme tabi tutulması gerekiyor. Bu süreç hem inşaat sektörüne hem de ekonomiye can verecektir" dedi.

Piyasalara ve ekonomiye ne iyi gelir?

Faiz artırımı ötelense de biraz nefes alsak diyeceğiz... Dünya gazetesi yazarı Atılım Murat, ülke olarak yaşadığımız olayların piyasalara ve ekonomiye etkisini analiz etti. İşte yazısı...

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Şanlıurfa‘ya güneşten para yağacak!

Son yıllarda enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye'de yerli ve yenilebilir Enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bu kapsamda güneş enerjisine dayalı yatırımlar önemli bir yer tutuyor.

2015'te havacılık ve inşaat öne çıkacak!

Halk Yatırım düzenlediği toplantıda piyasalar ve ekonomiye ilişkin 2015 yılı tahminlerini paylaştı. Firma, 2015 yılında inşaat, çimento, cam ve havacılık sektörlerindeki performansların öne çıkacağını öngörüyor.

Ulaş Çetinkaya: Karataş-Yumurtalık Turizm Birliği'ne destek olmalıyız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü, Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, ekonomiye, istihdama katkı sağlamak için kurulan Karataş-Yumurtalık Turizm Birliği'ne destek çağrısında bulundu.

İzmir atıksu arıtma tesisinde arıtma çamurları güneş enerjisiyle kurutulacak!

İzmir (Cumhuriyet Ege Bürosu)Menderes'te bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık bin ton korbandioksitin atmosfere salınımını engelleyecek.

Adana'da 250 dönüm arazi üstüne hurdacılar sitesi kurulacak!

Ülke ekonomisine katkı sağlayan hurdacı esnafı, Adana'da 250 dönüm arazi üstüne kurulan hurdacılar sitesine taşınacak. Adana Makine Aksamı ve Hurdacılar Odası Başkanı Kemal Deniz, hurdacı esnafının ekonomiye ve çevreye sağladığı katkıları anlattı

DHMİ ekonomiye ne kadar kazandırdı Haberi

DHMİ ekonomiye ne kadar kazandırdı



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu ay içerisinde, Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binasının işletme hakkının devri ve Milas-Bodrum Havalimanının yolcu terminallerinin işletme hakkının devri olmak üzere iki ihale gerçekleştirdi. Her iki ihaleye de sektörün büyük firmaları ilgi gösterirken, Dalaman Havalimanı ihalesinde en yüksek teklif KDV hariç 705 milyon avro, Milas-Bodrum Havalimanı ihalesinde ise 717 milyon avro oldu.


Söz konusu 2 büyük ihaleden ilki olan Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binasının işletme hakkının devri ihalesi 7 Mart'ta yapıldı. DHMİ Genel Müdürlüğündeki ihaleye Limak-GMR ortak girişim grubu (OGG), Fraport-IC İçtaş OGG, YDA İnşaat ve TAV Havalimanları Holding'ten olmak üzere 4 teklif geldi. Dalaman Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesinde en yüksek teklifi, KDV hariç 705 milyon avro ile YDA İnşaat verdi.


Şartname...