05 / 05 / 2024

DHMİye idari para cezası uygulanacak mı

DHMİye idari para cezası uygulanacak mı

Rekabet Kurulu, havalimanlarında yer tahsisi hizmetlerine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda DHMİ'ye idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Bekara ev kiralamayan resmen yandı! 6 bin TL para cezası verildi!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından, anlaştığı kişinin bekar olması sebebiyle dairesini kiraya vermeyeceğini söyleyen ev sahibine 6 bin TL'ye yakın idari para cezası kesildi. İşte TİHEK'in kararında yer alan detaylar...

Konaklama bilgisini paylaşan otele idari para cezası...

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), bir müşterinin konaklama bilgilerini üçüncü kişiler ile paylaşan otele 500 bin lira idari para cezası verildiği açıklandı.

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yapılan denetimler sonucunda 400 milyon TL üzerinde idari para cezası kesildiğini duyurdu. Bakan Bolat, 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası uygulandığını aktardı.

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde açıklamalar üzerine 1 Kasım tarihinden itibaren sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtmişti. Peki, ilan sitelerinde yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Konut fırsatçılarına ceza yağacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın lokmasına kasteden fırsatçılara göz açtırmadıklarını kaydederek, yanıltıcı ilan verilmesi ya da bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulayacaklarını söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat açıkladı! Fırsatçılara resmen ceza yağdı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 yılının başından bu yana toplam 176 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını, otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaçlar kapsamında vatandaşları mağdur edenlere uygulanan para cezasının da 361 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti.

Gübre firmalarına para cezası talebi! Hangi firmalara ne kadar ceza kesilecek?

Rekabet Kurulu soruşturma heyeti, gübre sektöründeki fiyat artışları sebebiyle sürdürülen soruşturmada 6 teşebbüs hakkında idari para cezası uygulanması talebini iletti. Peki hangi firmalara ceza kesilecek? İşte ayrıntılar...

AYM'den kritik karar! Pandemide kesilen para cezaları iade edilecek!

Anayasa Mahkemesi Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının geri ödenmesine karar verdi.

İdari para cezalarında taksit dönemi başlıyor. Bu haberi okumadan ödeme yapmayın!

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre idari para cezalarının ödeme süresi içinde taksitlendirilmesi talep edilebilecek. Cezalarda zaman aşımı, 3 ile 7 yıl arasında belirlendi. Uygulama Haziran’da başlayacak.

Kırmızı et fiyatlarına yakın takip! Para cezası uyarısı geldi

Kırmızı ete arda arda yapılan zamlar sebebiyle vatandaş günün ilk anlarında ucuz et kuyruğuna girmek mecburiyetinde kalırken Rekabet Kurumu'ndan gelen açıklamada, yaşanan ücret yükselişlerinin yakın takibe alındığı ve fahiş ücret uygulayanlara cirolarının yüzde 10'una varan idari para cezası uygul

Et ve Süt Kurumu'nun taklitlerini Bakanlık affetmedi! 29 işletmeye para cezası

Ticaret Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun unvanı ve logosunu taklit ederek tüketicilerin güvenini kötüye kullanan işletmeleri affetmedi ve idari para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

Devletin maddi güçlük yaşayan vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden doğalgaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla yapılıyor. Her başvuru titizlikle değerlendiriliyor ve 2.500 TL’ye kadar para ödeniyor.

DHMİye idari para cezası uygulanacak mı Haberi

DHMİye idari para cezası uygulanacak mı

Rekabet Kurulu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne (DHMİ) havalimanlarında yer tahsisi hizmetlerine ilişkin yürütülen soruşturma sonucu idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.


Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, DHMİ'nin, havalimanlarında yer tahsisi hizmetlerine ilişkin kiracı teşebbüsler arasında ayrımcılık yapmak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.


Soruşturma, konuya ilişkin daha önce verilen 24 Nisan 2012 tarihli Kurul kararının, Ankara 9. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine başlatıldı. Soruşturma safhasında söz konusu mahkeme kararında işaret edilen hususlar da göz önünde bulundurularak DHMİ'nin havalimanlarında yer tahsisleri hizmetlerine ilişkin olarak eşit durumdaki alıcılara aynı ve eşit hak, yükümlülük ve edimler için farklı şartlar ileri sürerek ayrımcılık yapmak suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediği incelendi.


Buna...