16 / 05 / 2024

Didim UNESCO listesinde olmak istiyor

Didim UNESCO listesinde olmak istiyor

Ege'nin tarihi ve turistik merkezlerinden Didim, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişim başlattı.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Diyarbakır’ın yoksul mahallesi Ben U Sen’de yıkım!

Diyarbakır’da UNESCO listesinde yer alan surların diplerinde yer alan evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 40 ile 100 bin TL arasında fiyat biçilen Ben U Sen Mahallesi’nde yaşayanlar yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Didim Ticaret Odası turizmin gelişmesi için büyük bir adım attı!

Didim Ticaret Odası Didim’in kültürel değerleri arasında bulunan Dünyaca Ünlü Apollon Tapınağı, Milet Ören yeri ile Anadolu Beylikleri Dönemine ait İlyas Bey Külliyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine yer alması için başvuru da bulundu.

Didim UNESCO listesine girmek istiyor!

Ege'nin tarihi ve turistik merkezlerinden Didim, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişim başlattı.

Didyma Ören Yeri'nin UNESCO Listesi'ne girmesi için başvuruldu!

Aydın'a bağlı Didim'de bulunan Milet Ören Yeri, İlyas Bey Külliyesi ile dünyanın en büyük tapınağı olan Apollon Tapınağı'nı içinde bulunduran Didyma Ören Yeri'nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne eklenmesi istendi

Boğaz hala niye Unesco listesinde değil?

Posta Gazetesi köşe yazarı Candaş Tolga bugün köşesinde" Boğaz hala niye Unesco listesinde değil? " yazısına yer verdi. İşte Candaş Tolganın yazısı...

Efes Antik Kenti Haziran'da UNESCO listesinde!

Efes Antik Kenti'nin aksilik olmazsa haziranda listeye alıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için 1994 yılında başvurusu yapılan Efes Antik Kenti'nin 22 yıllık rüyasının tamamlanan çalışmalarla birlikte bu yü gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye, dünya mirası listesinde 20. sıraya yükseldi!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kabul edilen Bergama ve Cumalıkızık'ın berat töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Çelik: Türkiye, dünya mirası listesinde 20. sıraya yükseldi.

Afrika'nın kerpiç sarayı: Djenne Ulu Cami UNESCO listesinde!

Batı Afrika ülkesi Mali'nin sembolü olan Djenne Ulu Cami, dünyanın en büyük kerpiç camisi olmasının yanında yaklaşık bin yıllık tarihiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor...

Diyarbakır Surları UNESCO yolunda!

Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Diyarbakır Surları ve de 8 bin yıllık Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi için hazırlanan nihai dosya tamamlandı...

Didim Derneği, imar planlarına hukuksal platformda itiraz etti!

Didim'de imar planı yargıya taşındı. Dernek Başkanı Mehmet Soysalan, 'Planlar, yeni yapılaşma ve sorunlar getirecektir. Didim'le ilgili yetkisi olanların bakışındaki sakatlığı önlemek için yargıya başvurduk' dedi.

Sardes, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi!

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde bulunan Lidya Krallığı'nın baskenti Sardes ile Gölmarmara İlçesi yakınlarındaki Kral Mezarları olarak bilinen Bintepeler'in UNESCO Dünya Mirası Gecici Listesi'ne alınması, turizmcileri umutlandırdı...

Didim UNESCO listesinde olmak istiyor Haberi

Didim UNESCO listesinde olmak istiyor

Didim Ticaret Odası tarafından ilçede bulunan Milet Ören Yeri, İlyas Bey Külliyesi ve Apollon Tapınağı için başlatılan girişimle ilgili inceleme gezisi düzenlendi.


Gezide açıklamalarda bulunan Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Milet, Apollon Tapınağı ve İlyas Bey Külliyesi'ni bünyesinde barındıran Didyma Ören Yeri için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne Dünya Mirası Listesi'ni başvurulması için talep yazısı ilettiklerini söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün incelemesinden sonra UNESCO tarafından 2 ön inceleme çalışmasının yapılacağı ifade eden Üstündağ, ilçe olarak hak ettikleri listeye bir an önce girmek istediklerini dile getirdi.


Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Hikmet Atilla ise dünya genelinde dünya miras listesine kayıtlı bin 7 kültürel ve doğal varlığın...