08 / 08 / 2024

dikey gecekondu

dikey gecekondu

Venezuela’nın başkenti Karakas’ın merkezinde inşaatına 5 yıldızlı bir otel ve residans olması planlanarak başlanılan ancak 1994 yılında sahibi hayatını kaybedince tamamlanmadan kaderine terk edilen David Kulesi gecekonduya dönüştü...

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

Dikey orman projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday!

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

Dikey yapılaşma sorunu meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'daki imar durumuna, dikey yapılaşmaya ve imara açılan orman alanları hakkında yazılı soru önergesi hazırladı..

Ankara Yenimahalle'deki gecekondu sorunu 8 yılda çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'deki gecekondu sorununu 8 yılda çözdüklerini, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Çankaya'da 2017'de 200 gecekondu yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programının hazırlandığını söyledi. 2016'da 503 gecekondu yıkımını yaptığı belirtildi.

Ankara'daki dönüşümde gecekondu sahipleri mağdur olmayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,kentsel dönüşüm projeleri kapsamında belgesi olmayan gecekonduların enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyecek. Gecekondu sahiplerine taksitle ev alma imkanı sunulacak.

Ankara Doğantepe'de 650 gecekondu yıkıldı!

Yemyeşil bir Altındağ için gece gündüz çalışan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçeye yeni parklar kazandırmaya devam ediyor, bu kapsamda Doğantepe'de 650 gecekondu yıkıldı.

Çin'de havayı temizleyen dikey ormanlar inşa edilecek!

Hava kirliliği nedeniyle bazı bölgelerinde "Ulusal Kırmızı Alarm" verilen Çin bu durumla mücadele edebilmek için çareyi dikey ormanlar inşa etmekte buldu.

Dikey yapılaşma depremde riski artırıyor!

Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri (ABAG) toplantısı sonrasında kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Gündoğdu, dikey yapılanmanın olası deprem felaketinde riski artırdığını söyledi.

Çankaya'da 2016'da 503 gecekondu yıkıldı!

Kent yönetimini planlı ve sağlıklı yapılaşma üzerine inşa eden Çankaya Belediyesi, sınırları içerisindeki gecekonduları yıkmaya devam ediyor. Belediye, 2016 yılında 503 gecekondu yıkımını gerçekleştirdi.

Mamak'ta 2023'de gecekondu kalmayacak!

Mamak Belediye Başkanı Akgül:“Yıllık ortalama 4 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında Mamak’ta gecekondu kalmayacak ve tüm Mamaklılar hak ettikleri standartlarda yaşamaya başlayacak” dedi.

Karşıyaka Atakent'teki gecekondu dönüşüme direniyor!

Karşıyaka Atakent mahallesinde dönüşmeyen tek gecekondu kaldı. Bir tarafta akıllı apartmanlar, diğer tarafta reklam panolarının arkasına gizlenmiş bir aile..

Ankara 1071 Malazgirt Bulvarı üzerindeki gecekondu yıkıldı!

1071 Malazgirt Bulvarı ortasında dokuz yıldır hukuk mücadelesi verilerek kaldırılmaya çalışılan gecekondu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yaklaşık iki saatlik gece çalışmasıyla kaldırıldı.

dikey gecekondu Haberi

dikey gecekondu

Venezuela’nın başkenti Karakas’ın merkezinde inşaatına 5 yıldızlı bir otel ve residans olması planlanarak başlanılan ancak 1994 yılında sahibi hayatını kaybedince tamamlanmadan kaderine terk edilen David Kulesi 2007 yılından bu yana tam 3 bin kişiyi barındırıyor.


Dünyanın en büyük dikey gecekondu mahallesi olarak adlandırılan gökdelen inşaatı, şehrin diğer gecekondu mahallelerindeki şiddet eylemlerinden uzak olduğu için sakinleri tarafından “kurtarılmış bölge” olarak görülüyor.


İnşaat terk edildiğinde ilk 28 katı “içinde yaşamaya elverişli” sayılacak oranda tamamlanmış olan binanın geri kalanı içine taşınanlar tarafından zaman içinde oldukça ilkel yöntemlerle tamamlanmış. Açık ve tehlikeli alanlar demir ve ahşap bloklarla kapatılırken, binanın lağım ve elektrik tesisatını da orada yaşayanlar bizzat kurmuş.


Bugün binada yaşayanlar aralarından seçtikleri bina görevlilerine ayda 32 dolar maaş ödeyerek David Kulesi’nin daima bakımlı ve güvenli...