06 / 05 / 2024

Dilber Ay miras

Dilber Ay miras

Geçen nisan ayında hayatını kaybeden Dilber Ay'ın mirası aileyi birbirine düşürdü.

İzmir Halk Konut'ta son dakika müjdesi: Anahtarlar Mart ayında verilecek! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dilber Apartmanı ile başlayan Halk Konut projesinde anahtar teslimlerinin Mart ayında yapılacağını belirtti. İşte detaylar...

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Miras kalan da vergi ödeyecek!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için her yıl düzenli olarak vergi veriyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ayın sonunda sona eriyor. 

Seyfi Dursunoğlu'nun mirasında masraf krizi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Son olarak Dursunoğlu'nun mirasında masraf krizi yaşandı. Dursunoğlu’nun mirasını bağışladığı ÇYDD’nin masraf talebi mahkeme tarafından yerine getirilmedi. 

Mirasta yeni dönem: Artık hisse senetleri miras kalıyor!

Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay, pandemiyle birlikte küresel olarak hisse senedi piyasasına talebin arttığını belirterek eskiden ev ve arsa miras bırakılırken artık hisse senedi bırakanların sayısının yükseldiğini dile getirdi.

2021 miras vergisi yüzde kaç?

Milyonlarca mirasçı için vergi ödemeleri Mayıs ayında başlıyor. Peki 2021 miras vergisi yüzde kaç? Miras vergisi nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Savaş Ay'ın çocukları arasındaki miras kavgası devam ediyor!

7 yıl önce aramızdan ayrılan Savaş Ay'ın miras kavgasında sular durulmuyor. İki çocuğu olan Savaş Ay'ın tüm mirası tereke davasıyla oğluna bırakılınca iki kardeşinin arasında miras kavgası başladı.

Kardeşlerin miras kavgasını ayırmak isterken sopa ve kürekle öldürüldü!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde kardeşler arasında, evlerinin bahçesinin kullanımı sebebiyle kavga çıktı. Eşi Ramazan D.'nin kavga ettiğini görüp, ayırmak için giden 33 yaşında 2 çocuk annesi Çiğdem D., kayınpederi ve kayınbiraderleri tarafından sopa ve kürekle dövüldü ve öldürüldü.

Mirasçılar dikkat! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi halinde miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Miraşçıların bu ayın sonuna kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Mirasçılar dikkat! Vergi dönemi başladı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Veraset ve İntikal Vergisi'nin ilk taksit ödemeleri bu ay itibariyle başladı. 

Mirasçılar dikkat! Vergi dönemi yaklaştı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Veraset ve İntikal Vergisi'nin ilk taksit ödemeleri Haziran ayında başlayacak...

Kredi borcu da 'miras' kalır!

TMK 606'ncı Madde'ye göre, vefat eden kişinin kredi borcu da miras yoluyla varisine devredilir. 3 ay içinde reddi miras yoluna başvurup sorumlu olmaktan kurtulabiliniyor.

Dilber Ay miras Haberi

Dilber Ay miras


Geçen nisan ayında yaşamını yitiren Dilber Ay'ın mirası çocuklarını birbirine düşürdü. Posta gazetesinde yer alan habere göre, Ay'ın küçük kızı, annesinin mezarını açtırmak için harekete geçti. 


Üryan geldim üryan giderim diyen İbrahim Karakaş, "Ben öyle bir insan değilim. Eşim öldü, ikinci gün miras derdine düştüler. Ben acımı yaşayamadım. Ben bunların mallarını mülklerini belgeli olarak hepsine verdim. Bunlar neyin peşindeler. Rahmetli oldu eşim. Bunları topladım; 'Ben sizin babanızım, sizi bırakacak insan değilim. Dedikodulara kulak asmayın' diye söyledim. Bana 'aylık sana kalmayacakmış' dediler. Ben Ahmet'i Mehmet'i kaybetmedim. Koskoca Dilber Ay gitti. Bana 20 sene baba demişler, şimdi abi diyorlar. Ben onlara öz babalarını yapmadıklarını yaptım. Mükafatı bu mu? Hepsi 50-52 yaşında... Benim yaşımda insanlar. Ben neyin krizini yöneteceğim? Ben Dilber Ay'ın...