03 / 05 / 2024

dış net alan

dış net alan

Konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alanı net metrekareye dahil ediliyor.İşte, Net metrekare hesabı naıl yapılır?

Net metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare nasıl hesaplanır?: Konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alanın hesaplanması şeklinde net metrekare bulunuyor...

Konutlarda brüt ve net inşaat alanları nasıl hesaplanır?

Konutlarda alan büyüklükleri net ve brüt alan olmak üzere iki şekilde hesaplanıyor. Peki konutlarda brüt ve net inşaat alanları nasıl hesaplanır? Brüt ve net alan hesaplamaları ile ilgili detaylar haberimizde...

CHP'li milletvekili Asu Kaya'dan rezerv alan tepkisi: 10 bin TL emekli maaşıyla yeni yapılacak evler nasıl alınacak?

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de yaşayan depremzedelerin kentsel dönüşüm ile ilgili tedirginliklerini Meclis gündemine taşıdı. Rezerv alan kararına tepki gösteren Asu Kaya, Bakan Özhaseki'ye de çağrıda bulundu. İşte o açıklama...

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Folkart Nova ticari alanlar satışta! Teslimler Mayıs 2025'te!

Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinden 15-yıldız" ödülü alan Avrupa'nın en iyi yüksek katlı projesi olarak seçilen Folkart Nova konut projesindeki ticari alanlar satışa çıktı.

Gram altın 154 TL birden düştü! Alan aldı, alamayan yarın alır! Altının efendisi İslam Memiş olacakları açıkladı!

Altının efendisi İslam Memiş, ikinci tur öncesinde altın fiyatlarındaki değişimleri değerlendirerek, ''Alan aldı, alamayan yarın alır'' diyerek altında olacakları peş peşe açıkladı.

Nokta atışlarıyla bilinen ünlü ekonomistten şok sözler: ‘Masal gibi geliyor ama dün alan kazandı!’

Altın fiyatlarında ons altın bin 982 dolara kadar bir gerilme yaşanırken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise piyasalara ilişkin yeni tahminini kamuoyuyla paylaşarak vatandaşları uyardı.

Honda Accord'un Şubat zammı merak ediliyor! İşte 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Yapı kalietesi her yıl ödül alan Honca Accord 2023 yılının en çok tutulanlarından olmaya devam ediyor. Peki 13 Şubat 2023 fiyat listesi nedir?

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

İller döviz ve altın yarışına girdi! En çok döviz alan il belli oldu! İşte detaylar!

Döviz ve altın konusunda iller yarışa girdi. En çok döviz ve altın alan iller belli oldu. İşte detaylar!

Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş başlatmasının ardından, her şey yükselişe geçti. Yükselişten payına düşeni alan buğday, Türkiye'de 6000 Türk Lirasından ithal edilecek!

Varyap Plaza mağdurlarından protesto gösterisi!

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan ve tapularını alamayan vatandaşlar, Varyap Genel Müdürlüğü önünde eyleme başladı. yıllardır tapularına kavuşamadı. 

Sur Yapı Antalya’da 678 daire daha sahiplerine teslim edildi!

Türkiye’nin dışında tüm dünyada sektöre örnek teşkil eden, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda prestijli ödül alan Sur Yapı Antalya projesinde 678 daire daha sahiplerine teslim edildi...

Varyap Plaza mağdurları tapularını istiyor!

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan vatandaşlar, yıllardır tapularına kavuşamadı. Konut mağdurları Varlık Center önünde basın açıklaması düzenledi. 

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

dış net alan Haberi

dış net alan

Net metrekare hesabı nasıl yapılır!

Konutlarda net metrekare, duvarların arasında kalan süpürülebilir yani temiz alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor. Net alan ikiye ayrılıyor;

1. Dış net alan

Evin dış dört duvarının toplamına, dış net alan deniyor. 

2. İç net alan

Bir evin süpürülebilir alanlarının toplamı ise iç alan olarak ifade ediliyor.

Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merdivenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma...