20 / 05 / 2024

Dış ticarette öncü ülke

Dış ticarette öncü ülke

Almanya geçtiğimiz yılı rekor düzeyde dış ticaret fazlasıyla kapattı. İfo Enstitüsü verilerine göre, Almanya‘nın 2014 yılı içerisinde dış ticaret fazlası 30 milyar artarak 220 milyar euroya (285 milyar dolar) ulaştı.

Ahmet Cemal Dördüncü kimdir? Hangi okullardan mezun oldu? Ne iş yapar?

Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü kimdir? Ahmet Cemal Dördüncü daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Cemal Dördüncü'nün eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Cemal Dördüncü`nün hayatına dair merak edilenler.

Ahmet Cemal Dördüncü kimdir? 

Akmerkez Yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Cemal Dördüncü kimdir? Ahmet Cemal Dördüncü nereli, kaç yaşında? İşte Ahmet Cemal Dördüncü biyografisi...

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü dördüncü ayda da sürdürdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, geçen senenin aralık ayında yüzde 1,4 azalışla 1 milyon 382 bine geriledi ve düşüşünü dördüncü aya taşıdı.

Merkez Bankası'nın dördüncü dolar müdahalesinin büyüklüğü belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 13 Aralık'ta dördüncü doğrudan döviz müdahalesinin boyutunu açıkladı.

Five O'Clock, dördüncü şubesini Zorlu Center'da açtı!

Acarkent, Kavacık ve Bodrum şubeleri ile hizmet veren Five O'Clock, dördüncü şubesini Zorlu Center'da açtı...

AB ekonomisi dördüncü çeyrekte yüzde 0,5 küçüldü!

Avrupa Birliği ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisi ile 2020 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,5 daraldı.

Ahmet Dördüncü: AVM sektörü salgından çok kötü etkilendi!

Vodafone CEO Club toplantısına katılan Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, pandeminin gayrimenkul ve AVM sektörüne ilişkin etkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Lion Diamond dördüncü mağazasını İstinye Park'ta açtı!

Kişiye özel takı tasarımı yapan, mücevher sektörünün önemli markalarından Lion Diamond, dördüncü mağazasını İstinye Park’ta açtı.

Akkök Holding'in acı günü! Mehmet Yekta Dördüncü vefat etti!

Akkök Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü'nün kardeşi Mehmet Yekta Dördüncü vefat etti.

ABD hazinesi dördüncü çeyrekte 617 milyar dolar borçlanacak!

ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın dördüncü çeyreğinde 617 milyar dolar borçlanmayı planladığını bildirdi.

Ata GYO 2019 yılı 4. dönem sorumluluk beyanı!

Ata GYO tarafından 2019 yılı dördüncü dönemine ait Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmeyen ekteki gelir tablosu Geçici Vergi Beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu...

Hasarlı binadaki balkon demirlerini sökerken aşağı düşen hurdacı hayatını kaybetti! 

Malatya'da meydana gelen depremde hasar alan bir binanın balkonundaki demirleri söken hurdacı, dengesini kaybederek dördüncü katttan düştü...

Doğa Koleji dördüncü kez satışa çıktı!

Doğa Koleji'nin dördüncü kere satış sürecine çıkarıldı. Doğa Koleji'ne talip olanlar arasında Süzer Grubu'da yer alıyor. Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer, konu ile ilgili “Pazarlıklar devam ediyor. Olmama ihtimali de büyük” diye konuştu...

Dış ticarette öncü ülke Haberi

Dış ticarette öncü ülke

Küresel krizin etkilerinin hissedildiği bu dönemde Almanya'daki bu Dış ticaret fazlasında açık ara dünya birinciliğini elinde bulunduran Almanya’yı 150 milyar Dolar ile Çin takip ediyor. Sıralamada üçüncü sırada ise 100 milyar Dolar ile Suudi Arabistan bulunuyor. Spiegel Online’e değerlendirmelerde bulunan İfo Enstitüsü uzmanı Steffen Henzel, Almanya’nın dış ticaret fazlasındaki atışın, ABD ve İngiltere gibi ülkelerden Alman mallarına gelen talep artışı ve konjonstür gereği düşen petrol fiyatlarından kaynaklandığını söyledi.


84 MİLYAR DOLAR AÇIK

Almanya’nın ticaret fazlasının ülke ekonomisinin yüzde 7,5’ine denk geldiği kaydeden Henzel’e göre, Alman ekonomisinin 2015 yılı içerisindeki fazlası yüzde 8’e ulaşarak 240 milyar Euro‘yu bulacak. Türkiye 2014 yılında 84 milyar dolar dış ticaret açığı...