08 / 05 / 2024

dişti binası

dişti binası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında temeli atılan ve 2005 yılında tamamlanan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) binasını, 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.

DİŞTİ binası 10 yıl aradan sonra yenileniyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusuna uygun olarak inşa edilen Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) binasını, 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

İflas bayrağını çeken gayrimenkul devi New York'un dev gökdeleni Chrysler Binasını satışa çıkardı!

Gayrimenkul devi Signa geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Chrysler Binası'nın sahibi olan şirkete Avusturya mahkemesi, New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçtiğimiz Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasını satışının iptal edildiğini açıkladı.

Koç Okulu Yeni Lise Binası'nın temeli atıldı! 

4 bin metrekarelik alanda inşa edilecek 65 derslikli bir öğrenim kompleksi olan Koç Okulu Yeni Lise Binası'nın temel atma işlemi gerçekleşti.

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binasının açılışı gerçekleşti.

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

dişti binası Haberi

dişti binası


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında temeli atılan 2005 yılında tamamlanan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’ni (DİŞTİ), 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.  


DİŞTİ inşa edilirken yapılan; ancak kullanılmayan süs havuzu geçen yıldan itibaren aktif hale getirilirken, terminalin içi ve dışı boyanıyor, zemini cilalanıyor, tefrişatları, tuvaletleri, dış cephe giydirmesi, refüjü, peyzaj çalışmaları yenileniyor. Özel araç parkı ile yolcu otobüslerinin bulunduğu peronların çizgileri, yol çizgileri yeniden çiziliyor, kaldırım taşları boyanıyor. Temizlik personeli, aracı ve güvenlik personeli sayısı arttırılıyor.


Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından organize edilen belediyenin ilgili birimlerince yürütülen çalışmalar kapsamında DİŞTİ’nin dış duvarlarına, Ofis Alt Geçidi’nden Batıkent’e doğru dönen yolun duvarlarına yapıldığı gibi “dikey bahçe”  ya da “duvar bahçe” adı verilen çalışma uygulanıyor. Terminalin ön cephesine saksılar içerisine...