26 / 07 / 2024

diyarbakır köprü projeleri

diyarbakır köprü projeleri

Diyarbakır Dilaver Köprüsü'nde toplanan, aralarında sivil toplum kurulu temsilcisi ile muhtarın da yer aldığı bir grup, tarihi Dilaver Köprüsü'nün yetersizliği nedeni ile çok sayıda trafik kazası yaşandığını öne süren grup yeni köprü yapılmasını istedi.

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Mega köprü projeleri gayrimenkul fiyatlarını artırmayı sürdürüyor!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com’un verilerine göre Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin güzergahlarındaki bölgelerde gayrimenkul değerleri önemli artışlar gösteriyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda rekreasyon projesi!

Diyarbakır Kırklar Dağı'ndaki 33 hektarlık alanda yürütülen rekreasyon projesi hızla devam ediyor. Projenin gelecek ay tamamlanması bekleniyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.

Diyarbakır'a gıda ihtisas OSB'si geliyor!

Güneydoğu’nun en önemli şehirlerinden biri olan Diyarbakır’dan yatırım daveti var. Bu kapsamda ilk adımı Diyarbakır Valiliği atıyor. İlk aşamada Diyarbakır kökenli olan yurt içi ve yurt dışında iş yapan işadamları şehre davet edilecek.

Adana Seyhan'daki köprü projeleri ne oldu?

Temeli görkemli bir törenle atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yerinde artık yeller esiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün diğer projelerinin akıbeti köprüden farklı olmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Adanalıların kandırıldığını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir, Diyarbakır projelerine start verdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirilmesinin ardından bu kentte giderek başlatılacak projeleri de yerinde gördü.

Şanlıurfa'daki köprülü kavşak projeleri tamamlanıyor!

Şanlıurfa- Diyarbakır yolu güzergahında yapımına devam edilen köprülü kavşaklarda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, "Çalışmalarımız sona yaklaşıldı, vatandaşlarımızdan az daha sabır bekliyoruz" dedi.

diyarbakır köprü projeleri Haberi

diyarbakır köprü projeleri


Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 16. yüzyıl Osmanlı dönemi eseri tarihi Dilaver Köprüsü'nde toplanan, aralarında sivil toplum kurulu temsilcisi ile muhtarın da yer aldığı bir grup, tarihi Dilaver Köprüsü'nün yetersizliği nedeni ile çok sayıda trafik kazası yaşandığını öne süren grup yeni köprü yapılmasını istedi. Tarımsal Sanayi ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atik, açıklama...