29 / 04 / 2024

Diyarbakır riskli bölgeler

Diyarbakır riskli bölgeler

Deprem riski bakımından 3. bölgede olduğu belirlenen Diyarbakır'da herhangi bir sallantıda 25 bin bina çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu açıklandı. İşte o haber...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

Kahramanmaraş depreminin ardından riskli bölgelerden taşınmaya başlayan vatandaşlar daha emniyetli gördükleri yerlere göç ediyorlar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 zabıta memuru alacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere; 75 zabıta memuru alınacak. Peki 75 zabıta memuru alımı için şartlar ne? İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Diyarbakır'a bağlı Bağlar ilçesinde 1 milyon metrekare alanda sanayi bölgesi inşa edilecek. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanacak. 

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır'da site sakini ve yöneticisi arasında bıçaklı kavga: 3 ölü 1 yaralı!

Diyarbakır'da bulunan bir sitede yönetici ve site sakini arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada site yöneticisi hayatını kaybetti.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm sevinci!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki "riskli alan" ilan edilen 53 dönümlük alanın "kentsel dönüşüm" kapsamına alınması büyük sevinçle karşılandı.

Diyarbakır Bağlar için riskli alan kararı!

Diyarbakır ili, Bağlar ilçesi, Kaynartepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Diyarbakır'daki riskli 2 bin 500 bağımsız bölüm için dönüşüm müjdesi!

Diyarbakır'da risk taşıyan 2 bin 500 bağımsız bölüm için kentsel dönüşüm projesi başlatılacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede hayata geçirilecek çalışmaları ve projeleri anlattı.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu 2. Bölge başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu 2. Bölge projesinde yer alan 220 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

Diyarbakır riskli bölgeler Haberi

Diyarbakır riskli bölgeler



Geçmişten bu yana 3. aşama deprem branşında yer aldığı değerlendirilen Diyarbakır’ın yarısına yakının 1. derece, arka küsurat kısmının ise 2. aşama deprem riskinde yer aldığı bildirildi. Özellikle 1980 sonrası kentleşmenin çatı meydana getirdiği ilde, muhtemel müşterek depremin bilançosunun baş döndürücü çın olacağını değerlendiren uzmanlar, depremin değil insanoğlu aracılığıyla meydana getirilen binaların hayatları kararttığı görüşünde birleşti.


“KENTİN ETRAFI FAY HATLARI İLE ÖRÜLMÜŞ”


Diyarbakır’ın deprem riski ile ait İHA muhabirine açıklamalarda mevcut Dicle Üniversitesi Doğal Afetler Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAFAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Şefik İmamoğlu, Diyarbakır’ın etkilendiği nice münfail hatların bulunduğunu söyledi. Diyarbakır’ın, lazım Türkiye’de, lazım Pakistan’da ta Himalaya’lara genişliğinde revan müşterek zom içinde mevcut ve bunlara ilişkin önemsiz kırıkların bilge yer aldığı müşterek alanda arazi aldığını aktaran Yrd. Doç....