27 / 04 / 2024

diyarbakır Sevgi Evi Sitesi bina tahsisi

diyarbakır Sevgi Evi Sitesi bina tahsisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için tahsisi kararı iptal edildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapılacağını söyleyerek, temellerin yakında atılacağını kaydetti.

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Diyarbakır Sevgi Evi Sitesi için bina tahsisine iptal kararı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için tahsisi kararı iptal edildi

Mehmet Özhaseki: Sur'daki evler klasik Diyarbakır evi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemelerde bulunarak bundan sonra kentin terörle değil tarihin en güzel eserlerinin yaşandığı bir turizm destinasyonu olarak anılması temenni etti..

Diyarbakır'daki evi yıkılan vatandaşların mağduriyeti gideriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Diyarbakır'daki temasları kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Özhaseki Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılanları ve bu çalışmalarda gelinen aşamayı paylaştı.

Diyarbakır Sur'da ilk etabın inşaatı başlıyor!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tahrip olan ve yıkılan binalar kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden yapılıyor. Ağır hasar gören binalar yıkılırken, enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Yeni konutlar geleneksel Diyarbakır evi tarzında, avlulu ve teraslı olacak şekilde tasarlandı.

Diyarbakır Kaynartepe için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır’ın Bağlar Kaynartepe Mahallesi’nde 4 bin 270 metrekare alan kamulaştırılacak. Kamulaştırılacak alanın 2 bin 870 metrekaresi Solin Çocuk Evi ve Yüzme Havuzu’na ait bulunuyor.

Bitlis'te villa şeklinde 5 sevgi evi açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, 2015'te Bitlis merkezde korumaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar için villa şeklinde 5 sevgi evi açtıklarını söyledi.

Diyarbakır Sur'daki Cahit Sıtkı Tarancı Evi koruma altına alındı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle, Sur ilçesinde bulunan Arkeoloji Müzesi ve Kültür Müzesi (Cahit Sıtkı Tarancı Evi)'ndeki eserlerin büyük bir bölümü, buralardan kaldırılarak koruma altına alındı.

Fernur Sözen 15 milyon liraya 6 okul, 1 'er huzur ve sevgi evi yaptırdı!

Hayırsever işkadını Fernur Sözen şimdiye kadar 15 milyon harcayıp 6 okul, 1 'er huzur ve sevgi evi yaptırdı. 2008'de TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırıldı...

Murat Ercili kimsesiz çocuklara sevgi evi yaptırıyor!

Balıkesir Bandırma'da 2 yıl önce kimsesiz çocukları ziyaret eden ve onalrdan çok etkilenen işadamı Murat Ercili kimsesiz çocuklara sevgi evi yaptırıyor...

Diyarbakır Ergani'de Sezai Karakoç Müzesi açıldı!

Sezai Karakoç Müzesi ve Kültür Evi''nin Diyarbakır Ergani'de dün açılışı gerçekleştirildi...

Diyarbakır'da şehit düşen Noyan Aydın için anı evi yapıldı!

Diyarbakırın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydının ailesi, köydeki binalarının birinci katını şehidin eşya ve fotoğraflarının yer aldığı "anı evine" dönüştürdü

diyarbakır Sevgi Evi Sitesi bina tahsisi Haberi

diyarbakır Sevgi Evi Sitesi bina tahsisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için 25 seneliğine tahsis edilmesi kararı, HDP'li yönetim tarafından iptal edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirmenin yapıldığı 2 sene önce merkez Yenişehir ilçesindeki Yenişehir Mahallesi'nde belediyeye ait, çocuk yuvası olarak hizmet veren 857,29 metrekare alana sahip taşınmaz, 25 yıllığına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne meclis kararı ile tahsis edildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilen HDP'li belediye yönetimince, bu kararın iptali için 2 Mayıs tarihinde meclis kararı alındı.

Kararda "Belediyemize ait 857,29 metrekarelik taşınmaza, kentsel hizmetlerin yerine gerine getirilmesinde bu alanlara ihtiyaç duyulduğundan ve belediyemizde gelir kaybına neden olmasından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar...