01 / 05 / 2024

Diyarbakır Sümerpark güneş parka dönüştürülmesi

Diyarbakır Sümerpark güneş parka dönüştürülmesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Metropol Belediyeler Birliği ödüllü Sümerpark’ ı enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde Güneşpark’ a dönüştürüyor. Projenin maliyetinin ise 2 milyon TL olacağı belirtiliyor...

Diyarbakır'da 3 taksitle ucuz arazi fırsatı! İhalesi 24 Kasım'da! 

Diyarbakır Çınar Milli Emlak Şefliği, Diyarbakır ili, Çınar ilçesi, Eski Mahallesinde yer alan 2 adet araziyi 3 eşit taksitle satıyor. Peki Diyarbakır'daki arazilerin fiyatları ne kadar? 

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

BİM'de 5 kg sıvı çamaşır deterjanı 99 TL'ye, çamaşır suyu 18 TL'ye, Sabamed güneş kremi 195 TL'ye düştü!

BİM'in 6 Haziran 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM'de 5 kg sıvı çamaşır deterjanı 99 TL'ye, çamaşır suyu 18 TL'ye, Sabamed güneş kremi 195 TL'ye düştü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Altın alımı için o seviyeyi bekleyin! Hatice Kolçak yatırımcıları baştan uyardı! Herkes o güne hazır olsun!

Ünlü altın uzmanı Hatice Kolçak  altın almak isteyen yatırımcılara seslenerek '' o seviyeyi bekleyin'' uyarısında bulundu. Herkes o güne hazır olsun.

15 Mayıs sabahı dolar güne böyle uyanacak! Şimdiden planınızı yapın! Bu rakamı gören yatırımcılar zil takıp oynayacak

Seçime yaklaşık bir ay kaldı. 14 Mayıs'ta sandıktan çıkan sonuç ekonomiyi nasıl etkileyeceği merak edilirken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yorumu geldi. 15 Mayıs sabahı dolar güne böyle uyanacak! Şimdiden planınızı yapın!  

A101’de yüzlerde indirim bir güne sığıyor! Stor perde 240 TL’ye, salon halısı 450 TL’ye, pike 120 TL’ye düştü!

A10’de yüzlerde indirim bir güne sığıyor. A101’in yeni indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, 13 Nisan’dan itibaren stor perde 240 TL, salon halısı 450 TL, pike 120 TL olarak satışa sunulacak. İşte A101 fiyat listesi 13 Nisan 2023...

Buğdayda bir haftanın dip seviyesi! Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? Borsa borsa açıklandı!

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratlarında bir haftanın dip seviyesine düşüldü. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? Hangi borsada buğday, arpa, mısır kaç lira oldu? 

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Altından sonra sıra gümüşe mi geldi? Gümüş fiyatları ne olacak: düşecek mi, yükselecek mi?

Altın fiyatları son günlerde rekor seviyelere yükselirken bir anda değer kaybetmeye başladı. Gümüş fiyatları ise altın ile yükselirken, bir anda düşüşe geçti. Yatırımcılar endişe içerisinde düşüş sırası gümüşe mi geldi? Gümüş fiyatları ne olacak? sorusunun cevabını merak ediyor.

Diyarbakır Sümerpark güneş parka dönüştürülmesi Haberi

Diyarbakır Sümerpark güneş parka dönüştürülmesi


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Metropol Belediyeler Birliği ödüllü Sümerpark’ın enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde Güneşpark’a dönüştürüyor.


2 milyon liralık Sümerpark’ın Güneş Parkı'na Dönüştürülmesi Projesi’nin yaklaşık 666 bin liralık bölümünü Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağı belirtildi. Hibe için Büyükşehir Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ile protokol imzaladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalar ve uygulamaların üssü durumundaki Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ile ilgili olarak Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Sümerpark’ın Güneş Parkına Dönüştürülmesi projesi hazırladı. Kent Mobilyaları ve Estetik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projeye maddi destek için Karacadağ Kalkınma Ajansı’na başvuruldu. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 2014 Yenilenebilir Enerji Kaynakları Mali Destek Programı tarafından proje başarılı bulundu ve yaklaşık 666 bin lira...