12 / 05 / 2024

Diyarbakır Surda yüksek binalara izin yok mu

Diyarbakır Surda yüksek binalara izin yok mu

Tarihi dokusu korunarak Sur’u yeniden inşa etme planı için 5 milyar TL yatırım yapılacak. İspanya’nın Toledo, Hırvatistan’ın Dubrovnik şehri en önemli modeller olarak öne çıktı.

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...

Onur Özalp ne zaman genel müdür oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Nerelerde çalıştı?

Peker GYO Genel Müdürü Türk iş insanı Onur Özalp, nerede okudu? Yüksek lisansını hangi üniversitede yaptı? Hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Onur Özalp ile ilgili merak edilen her şey...

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Yüksek emekli maaşı nasıl alınır? En yüksek emekli maaşını almak için ne yapılmalı? İşte detaylar!

Çalışanlar günleri geldiği zaman emekli olma hayalini kurarlar. Emekli olma hayali kuran kişilerin merak ettiği konuların başında yüksek maaş nasıl alınır? bulunuyor. İşte detaylar!

TOKİ Diyarbakır Kocaköy’de ucuz konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır Kocaköy projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Diyarbakır Kocaköy projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Kocaköy TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Diyarbakır Kocaköy 2022 ucuz konut projesi...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 zabıta memuru alacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere; 75 zabıta memuru alınacak. Peki 75 zabıta memuru alımı için şartlar ne? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Diyarbakır Hafif Raylı Sistem Projesi 2023'te hizmete açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki hafif raylı sistem projesini 2023 yılında hizmete açacak. 

Diyarbakır'a yeni millet bahçesi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni millet bahçeleri inşa etmek için düğmeye bastı.

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır Surda yüksek binalara izin yok mu Haberi

Diyarbakır Surda yüksek binalara izin yok mu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sur ‘Toledo gibi olacak’ dedikten sonra çalışmalar hız kazandı. Diyarbakır’da yeniden başlatılacak inşa sürecinde Sur’u, Toledo şehrine çevirecek ekip gerekli hazırlıkları yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 3-4 kişilik ekip İspanya’nın Toledo şehrine giderek incelemelerde bulunacak. Toplamda 4-5 milyar liralık yatırımın yapılması planlanan Sur için öncelikli olarak Toledo incelenecek. Ardından Sur’a benzerliği ile dikkat çeken 7-8 şehir daha mercek altına alınacak. Uzmanlar Sur’un, Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrine daha fazla benzediği için Toledo’dan sonra öncelikli alternatifler arasında yer aldığını belirtiyor. İncelemelerin tamamlanmasının ardından yeni model kesinlik kazanacak.


Sur’u koruma amaçlı imar planları yapılacağının söyleyen yetkililer, “Sadece 1.213 tane tescilli bina var. Tüm tarihi ve kültürel değere sahip olan eserlerin korunması öncelikler arasında yer alıyor. Restorasyon yapılacak binalarda kullanılacak malzemelerde tarihi...