05 / 05 / 2024

diyarbakır turizm haberleri

diyarbakır turizm haberleri

Ortadoğu'nun turizm açısından cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Diyarbakır, geçtiğimiz yıllara oranla artan turist sayısıyla dikkat çekerken, Belediye kentteki turizm potansiyelini arttırmak için çaba sarf ediyor,

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Mehmet Özhaseki: Sur'daki evler klasik Diyarbakır evi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemelerde bulunarak bundan sonra kentin terörle değil tarihin en güzel eserlerinin yaşandığı bir turizm destinasyonu olarak anılması temenni etti..

Diyarbakır Radisson Blu Hotel açıldı!

Meya Otelcilik Turizm AŞ tarafından Diyarbakır’da Radisson Blu Hotel’i hizmete açıldı. Yapımı 3,5 yıl süren otel için 25 milyon dolar açıldı.

Diyarbakır Suriçi'nin restorasyonu Çevre ve Şehircilik'ten!

Diyarbakır’ın Suriçi bölgesi bundan tam 54 yıl önce bugün (7 Ekim 1964’te) ‘müze mevkii’ ilan edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, son dönemde yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük hasar gören Diyarbakır Sur’daki restorasyon çalışmalarını anlattı.

Diyarbakır Sur'da 1277 yapı yıkıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya, ''148 hektarlık Suriçi’nin 10 hektarının tamamen yıkıldığını gördük. Ağustos ayında çekilen bir fotoğrafta toplamda yıkılan yapı sayısının 1277 olduğunu tespit ettik''dedi.

Nevin Soyukaya: Diyarbakır'da yıkımlar durmalı!

Hükümet Sur’un ‘aslına uygun’ olarak ‘yeniden yapılacağını’ söylüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya’ya göre amaç kenti değiştirmek.

Diyarbakır Suriçi Koruma Paneli bugün!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı, Alan Yönetimi Başkanlığı, UNESCO ve Mimarlar Odası, Suriçi’ne ilişkin 18 Haziran’da “Diyarbakır Suriçi Koruma Paneli” düzenleyecek.

Diyarbakır Surlar ve Suriçi maketi 2016'da tamam!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı çalışanı ve Taş Oymacılığı Ustası Fesih Gündoğar, 1995 yılında yapımına başladığı tarihi Surlar ve Suriçi maketini 2016 yılı içinde tamamlamayı hedefliyor.

Diyarbakır'da yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var!

Arzu, Diyarbakır'ın huzura kavuşması halinde yatırıma uygun olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'da şu anda yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var ama mevcut otellerde bile turizm potansiyeli yok. " dedi.

Ahmet Sayar: Diyarbakır'ın turizm geliri artacak!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, verilen karardan sonra turizm gelirini de aratacağına dikkat çekti.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesine ilişkin "Diyarbakır, tarihi değerleri ve turizm potansiyeliyle anılan bir şehir olacak" dedi.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedildiğini bildirdi.

diyarbakır turizm haberleri Haberi

diyarbakır turizm haberleri

Dağkapı ve Dengbejevı nde 7 yıldan beri hizmet veren turizm bürolarına bir yenisi 2013 yılında eklendi "1939 Surlara Yolculuk Projesi kapsamında Mardin Kapı Meydanı'nda açılan büro, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı haline geldi. 


Buro önündeki taş ustası Fesih Gundoğar'ın 1939 yılında çekilen Ortadoğu'nun turizm açısından cazibe merkezi o/ma yolunda ilerleyen Diyarbakır, geçtiğimiz yıllara oranla artan turist sayısıyla dikkat çekerken, Diyarbakır Biiyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı açmış olduğu üç turizm bürosuyla kentteki turizm potansiyelini arttırmak va fotoğrafı baz alınarak yapılan Diyarbakır maketi, açık hava haritası misyonunu taşıyarak, yerli ve yabancı turistlerin buyuk ilgisini çekiyor. 


Türkiye de turist akımının en yoğun olduğu kentlerin 'cin çaba sarf basında selen istanbul ve AnBuiyor talya'da dahi belediyelere ait sadece birer adet...