29 / 04 / 2024

diyarbakır uçuş güvenliği hattı

diyarbakır uçuş güvenliği hattı

Hürriyet Gazetesi'nden Ümit Çetin'in haberine göre; Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının da bugün iniş yapacağı Diyarbakır Limanı, 22 katlı 2 binanın “mania hattı”nı (uçuş güvenliği hattı) ihlal etmesi nedeniyle ölümcül risk taşıyor...

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Diyarbakır'da dudak uçuklatan dev operasyon! Parayı 'Bitcoin' yapmışlar!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, dev bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda şüphelilerin parayı bitcoin yaptıkları belirtildi.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Diyarbakır’ın yoksul mahallesi Ben U Sen’de yıkım!

Diyarbakır’da UNESCO listesinde yer alan surların diplerinde yer alan evler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 40 ile 100 bin TL arasında fiyat biçilen Ben U Sen Mahallesi’nde yaşayanlar yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Diyarbakır Bağlar'da yapılar alarm veriyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde 275 bin vatandaşın yaşadığı eski Bağlar bölgesinde bulunan yapıların yüzde 85’inin mühendislik hizmetinden yoksun olduğu, olası bir deprem veya afette ciddi risk oluşturacağı belirtildi.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi verdi. Karaismailoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu 45 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi'ne ilave etme kararı aldık.

Adil Karaismailoğlu: Diyarbakır'da 9 önemli projemiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "7 milyar liranın üzerinde 18 yıldır Diyarbakır'da yapmış olduğumuz yatırımlar var. Şu anda da devam eden 9 önemli projemiz var. Bunların en kısa zamanda bitirilmesi için çalışacağız." dedi.

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

diyarbakır uçuş güvenliği hattı Haberi

diyarbakır uçuş güvenliği hattı

Uçakların iniş hattında bulunan 63 metrelik 2 bina 10 yıldır yüzlerce yolcu taşıyan pilotların korkulu rüyası. 15 yıl önce Kayapınar Belediyesi’nden alınan ruhsatla yapımına başlanan ve 2003 yılında kaba inşaatı biten binalarla ilgili açılan onca davaya rağmen sorun hâlâ çözülemedi. Hava koşullarına göre şehir üzerinden inmek zorunda kalan uçaklar, bu binaların çok yakınından piste alçalmak zorunda kalıyor.


Mania planına göre en fazla 34.9 metre olması gereken binalar, 63 metrelik uzunluklarıyla yüksek risk oluşturuyor. Diyarbakır’da yapımı devam eden yeni terminal binasının tamamlanmasıyla uçuş trafiğinin en az 3 kat artması bekleniyor. Trafik artışıyla birlikte mevcut riskler de 3 kat artacak.


İnşaatları yapan Polat İnşaat A.Ş, 1998 yılında Kayapınar Belediyesi’ne başvurarak projenin ruhsatını aldı. 5 yıl sonra 2 bina da 22’nci kata ulaştı. Milli...