21 / 09 / 2024

DOĞAKA yatırım desteği

DOĞAKA yatırım desteği

Merkezi Hatay’da bulunan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, bugüne kadar sorumluluk alanındaki 3 kentte bin 215 projeye 118 milyon liralık destek verdi. Ajans, Doğu Akdeniz’de ağırlıklı olarak sanayi, tarım, turizm, lojistik ve enerji sektörlerini destekliyor

Gayrimenkul yatırımında manzara değişti! Yurt dışından gelen ve giden gayrimenkul yatırımı neredeyse eşitlendi!

2024 yılının ilk 6 ayında yurt dışına 1 milyar 239 milyon dolar gayrimenkul yatırımı yapılırken, aynı dönemde gayrimenkul için gelen yabancı doğrudan yatırım 1 milyar 535 milyon dolar oldu. Yurt dışından gelen gayrimenkul yatırımı ile yurt dışına giden neredeyse eşit hale geldi. 

2024'ün ilk 6 ayında yabancıya gayrimenkul satışından 1 milyar 535 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişi bu senenin ilk 6 ayında 4,7 milyar dolar olarak kaydedildi. Bunun 1 milyar 535 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından geldi.

Mazot ve gübre, çiğ süt, tohum üretim kırsal kalkınma yatırım desteği ödemeleri hesaplara yattı! Çiftçilere müjde! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçi destek ödemelerinin bugün hesaplara geçeceğini açıkladı. Mazot ve gübre, çiğ süt, tohum üretim kırsal kalkınma yatırım desteği alan çiftçiler dikkat...

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaparak, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.

2024 Nisan'da yabancıya gayrimenkul satışından 452 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye 2024 yılının Nisan ayında toplam 1.3 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 452 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. 

Yabancıya gayrimenkul satışından ilk çeyrekte 796 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye yılın ilk çeyreğinde toplam 1.5 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 796 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte detaylar...

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Fenercioğlu ve NEO Portföy'den arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Fenercioğlu ve Neo Portföy Yönetimi ile arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği gerçekleştirildi. 

Nefes İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Nefes İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yavuz İlkay tarafından kuruldu.

Kripto paralara nasıl yatırım yapılır? Kısa vadede mi, uzun vadede mi kazandırıyor? İşte doğru yatırımın püf noktaları!

Bybit, son yılların en gözde yatırım araçlarından kripto paralara ilişkin yatırımcıları bilgilendirici açıklamalarda bulundu. İşte kripto paralara doğru yatırım yapmanın kuralları, detayları haberimizde…

DOĞAKA yatırım desteği Haberi

DOĞAKA yatırım desteği


Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOGAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız, merkezi Hatay’da bulunan DOĞAKA’nın Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’den oluşan TR63 bölgesinde bugüne kadar bin 215 projeye 118 milyon TL’lik destek verdiğini söyledi. Bu projeler ile birlikte firmalar ve kurumlar tarafından sağlanan eş finansman ile birlikte 206 milyon TL’lik kaynağın harekete geçirildiğini kaydeden Yıldız, “Bununla birlikte mastır planlar, sektör raporları, fizibilite ve analiz çalışmaları, dış ticaret, enerji, lojistik konferansları, yurtiçi ve yurtdışı fuar katılımları, uygulamalı girişimcilik eğitimleri gibi etkinliklerle TR63 bölgesinin iş ve yatırım ortamını geliştiriyoruz” dedi. 

Doğu Akdeniz Bölgesi’nin 3 milyon nüfusa, 3 milyar dolar ihracata sahip olduğunu kaydeden Yıldız, “Ajansın faaliyet bölgesi Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapıları ile İskenderun– Dörtyol hattındaki limanlardan oluşuyor. Denizyolu taşımacılığı yapacak kapasitede limanlarının bulunması, Güneydoğu...