16 / 05 / 2024

doğal afetler kaç kişiyi evinden etti

doğal afetler kaç kişiyi evinden etti

BM raporuna göre sel, deprem, tayfun gibi doğal afetler dolayısıyla geçen yıl 22 milyon kişi yerlerinden oldu. Bu sayı çatışmalar nedeniyle yerlerinden olanların yaklaşık üç katı.

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği doğal gazda indirim müjdesinin ardından vatandaşlar ne kadar indirim yapılacağını araştırıyor.  Bir başka müjdenin tarihi daha belli oldu. O ay vatandaşlar doğalgaz faturası ödemeyecek.

Garanti BBWA’dan peş peşe açıklanan dev doğal gaz kampanyası! Faturanız bedavaya gelecek!

Garanti BBWA mobil müşterilerine kaçırılmayacak bir kampanya sunuyor. Özellikle doğal gaz faturaları insanların cebini yakarken yapılan kampanyalar da yakından takip ediliyor. Garanti BBVA Mobil müşterisi olanların doğal gaz faturası resmen bedavaya geliyor. İşte doğal gaz kampanya detayları…

A101'de yüzde 20'ye varan indirim başladı! Doğal yoğurt 49 TL, 12'li tuvalet kağıdı 61 TL! A101 5 Şubat fiyat listesi

A101 haftanın indirimlerini duyurdu. A101'de yüzde 20'ye varan indirim başladı! Doğal yoğurt 49 TL, 12'li tuvalet kağıdı 61 TL! A101 5 Şubat kataloğu fiyat listesi...

Doğal gaz yardımları hesaplara yatırıldı mı? Zamlanan doğal gaz yardımı kaç para oldu? Bu yardımı kimler nasıl alacak?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan doğal gaz yardımının miktarı artırılırken, paraların hesaplara yatıp yatmadığı, yatmadıysa ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki bununla ilgili detaylar neler? İşte merak edilenler…

Doğal gaz yardımı kaç ay verilecek? 2 bin 500 liralık yardım kimlere verilecek?

Devlet tarafından yapılan ısınma yardımına geçen yıldan bu yana doğal gaz yardımı da eklendi. Peki doğal gaz yardımı kaç ay verilecek, doğal gaz yardımını kimler alabilecek? Bütün detaylar haberimizde…

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Tam 2 bin 500 lira! Başvuruları kaçırmayın!

Devlet aracılığı ile beraber ihtiyaç sahibi olan kişilere 2.500 liraya kadar verilen doğal gaz desteği soğuk havaların ülkemize giriş yapması ile birlikte oldukça merak konusu. Peki doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteği hangi vatandaşlara verilir? İşte detaylar…

Zamlar faturaya nasıl yansıyacak? Bu yıl doğal gaza kaç para ödeyeceksiniz?

BOTAŞ'ın yaptığı zamlar sonrasında yapılan hesaplamaya göre geçen yıl bin lira olan doğal gaz faturası bu yıl kaç lira olacak?

Kubbe 6 Doğal Yapı Tasarımı Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kubbe 6 Doğal Yapı Tasarımı Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeliile Abdurrahman Sevimli ve Ayhan Tüfek ortaklığında kuruldu.

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

doğal afetler kaç kişiyi evinden etti Haberi

doğal afetler kaç kişiyi evinden etti


BM raporuna göre sel, deprem, tayfun gibi doğal afetler dolayısıyla geçen yıl 22 milyon kişi yerlerinden oldu. Bu sayı çatışmalar nedeniyle yerlerinden olanların yaklaşık üç katı. 


BM'nin ülke içi yerlerinden edilmelerini gözleyen merkezinin (IDMC) raporuna göre, 2013 yılı boyunca 600'den fazla irili ufaklı doğal afet olayı kaydedildi. Bu afetlerden büyük çaplı olan 37'si 100 binden fazla kişinin yerlerinden olmasıyla sonuçlandı. 


Dünya genelinde toplam yerlerinden olan sayısı 22 milyon olurken, en çok etkilenen kıtalar Asya ve Afrika oldu. Asya'da 19 milyon kişi yerlerinden olurken Çin ve Filipinler en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı.  


Geçen yıl Asya ülkelerini etkileyen Haiyan tayfununun tüm yıl içinde insanları en fazla etkileyen doğal afet olduğu kaydedildi.     


Afrika'da özellikle Sahra Altı Afrika bölgesinde muson yağmurlarının etkili...