04 / 05 / 2024

Doğal Afetlerle Mücadele Kurumu

Doğal Afetlerle Mücadele Kurumu

Afet Yönetim Sistemi, hızı ve etkinliğiyle dünyaya örnek oldu. Depremlerle anılan Japonya'nın doğal afet kurumu, bu modeli incelemek üzere Türkiye'ye geliyor.

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Güzel haber İş Bankası'ndan geldi!

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde geldi! Bankadan gelen bilgilere göre; doğal gaz faturaları yüzde 10 indirimli olacak. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gazda son dakika gelişmesi! Detaylar netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gaz ile ilgili son dakika haberi geldi. Yaklaşık 20 milyon abonenin yararlanacağı ücretsiz doğalgazın detayları netleşti. İşte ayrıntılar...

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?

Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? Ne zaman fatura ödenmeyecek?

​​​​​​​Türkiye'nin toplam doğal gaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayacağı düşünülen Karadeniz gazının kullanılmaya başlaması, doğal gaz bedava mı oldu sorularını akıllara getirdi. Peki, Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? 1 ay ücretsiz doğal gaz hangi tarihte başlayacak?

Doğal gaz faturaları aylık 150 lira düşecek! İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu doğal gaz müjdesinin detayları netleşti. Her ay 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz verilmesiyle faturalalarda 150 lira, yılda ise toplam 1800 liralık bir indirim olabilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği doğal gazda indirim müjdesinin ardından vatandaşlar ne kadar indirim yapılacağını araştırıyor.  Bir başka müjdenin tarihi daha belli oldu. O ay vatandaşlar doğalgaz faturası ödemeyecek.

Yardıma muhtaç vatandaşlara müjde! Devlet  2.700 TL doğal gaz ve elektrik desteği verecek!

Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarıyla mücadele eden vatandaşlar için sevindirici bir haber var. Belirli şartları yerine getiren herkes, 2.750 TL tutarında destek ödemesi alabilir. Başvuru koşulları ve ayrıntıları öğrenmek için lütfen tıklayınız.

BOTAŞ’tan müjdeli haber! Doğal gaza indirim geldi!

BOTAŞ’tan doğal gazla ilgili büyük müjde geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre BOTAŞ, sanayide kullanılan doğalgaza indirim yapıldığını duyurdu. Gelen indirim haberinin ardından birçok vatandaş, arama motorlarında 'Doğalgaza indirim mi yapıldı? diye araştırmaya başladı.

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

Avrupa genelinde kış aylarına rağmen hava şartlarının beklenenden daha ılıman geçmesi ve doğalgaz depolarındaki doluluk oranları, gaz fiyatlarında rahatlama sağladı. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da tüm ekonomik dengeleri değiştiren doğal gaz fiyatlarının son 5 ayda yüzde 83 gerilediği bildirildi.

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

Doğal Afetlerle Mücadele Kurumu Haberi

Doğal Afetlerle Mücadele Kurumu

Türkiye'nin, afetlerle oluşan hasar ve kayıpları gidermek amacıyla kurduğu Afet Yönetim Sistemi, hızı ve etkinliğiyle dünyaya örnek oldu. Depremlerle anılan Japonya'nın Doğal Afetlerle Mücadele Kurumu, modeli incelemek üzere Türkiye'ye gelecek. Deprem gibi afetlerin oluşturduğu hasarlara karşı mağdurlara hızlı ödeme yapılması büyük önem taşıyor. Dünyada hasar ödeme sistemlerinde 2 farklı yaklaşım ve uygulama öne çıkıyor. Son dönemde büyük afetlerden birine maruz kalan Yeni Zelanda depremden 1-1,5 yıl sonra ödeme yaparken, Japonya hasarları hemen ödeyen bir yöntem izledi. 


VERİ  TABANI KURULDU 

Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP, bu iki örneği analiz ederek Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) için yeni bir model geliştirdi. Proje çerçevesinde Türkiye’nin uzaydan fotoğrafları çekilerek bir veri tabanı oluşturuldu. Türkiye’deki 60'a yakın sigorta şirketi yılda 2-3 milyona...