25 / 07 / 2024

doğal ürünlerden oluşan ahşap boyaları tübitak

doğal ürünlerden oluşan ahşap boyaları tübitak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji ve Tasarım Fakültesinde doğal ürünler kullanılarak üretilen ve sağlığa zararı olmayan doğal ahşap boyası, TÜBİTAK 1001 proje önerileri kapsamında 220 bin lira bütçe ile destek almaya hak kazandı...

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gazda son dakika gelişmesi! Detaylar netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gaz ile ilgili son dakika haberi geldi. Yaklaşık 20 milyon abonenin yararlanacağı ücretsiz doğalgazın detayları netleşti. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazından yararlanarak desteklerin artırılacağını açıkladı!

Desteklerin artırılması ve genç girişimcilerin iş kurmalarına yönelik faizsiz kredi desteğiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazı kaynaklı gelirlerin kullanılacağını açıkladı.

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği doğal gazda indirim müjdesinin ardından vatandaşlar ne kadar indirim yapılacağını araştırıyor.  Bir başka müjdenin tarihi daha belli oldu. O ay vatandaşlar doğalgaz faturası ödemeyecek.

Harrem'den Anneler Günü için doğal hediyeler! Fiyatları ne kadar? 

Yaklaşan Anneler Günü’nde, annelerimize ne kadar değerli olduklarını hatırlatmanın en güzel örneklerinden bir tanesi de doğal ürünler hediye etmek.

Doğal gaza ve elektriğe peş peşe indirim geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Doğal gaz ve elektrik indirimi ile ilgili araştırmalar hızlanırken milyonlarca doğal gaz kullanıcısı faturalarda yapılacak indirimi takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarda bulunmasından sonra doğal gazda indirime ilişkin araştırmalar hız kazandı.

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

Doğal gaz yardımları hesaplara yatırıldı mı? Zamlanan doğal gaz yardımı kaç para oldu? Bu yardımı kimler nasıl alacak?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan doğal gaz yardımının miktarı artırılırken, paraların hesaplara yatıp yatmadığı, yatmadıysa ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki bununla ilgili detaylar neler? İşte merak edilenler…

Erdoğan doğal gazda yüzde 42'lik zammı müjdeledi! Bakın nerelerde geçerli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza 1 Ocak 2023 itibarıyla yüzde 42,73 indirim uygulanacağını duyurdu.

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Milyonlarca çalışana 1000 liralık doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) desteği verilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu fırsattan faydalanacak. Peki 1000 TL'lik doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

doğal ürünlerden oluşan ahşap boyaları tübitak Haberi

doğal ürünlerden oluşan ahşap boyaları tübitak


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji ve Tasarım Fakültesinde doğal ürünler kullanılarak üretilen ve  sağlığa zararı olmayan doğal ahşap boyası, TÜBİTAK 1001 proje önerileri kapsamında 220 bin lira bütçe ile destek almaya hak kazandı.


Teknoloji ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğal ürünlerden boya üretmek amacıyla TÜBİTAK destekli proje yürüttükleri, ahşap malzemelerin üst yüzeylerinde kullanılan kimyasal içerikli vernik, boya, tiner, ahşap renklendiricileri ve koruyucuların zararlarını izole etmeyi hedeflediklerini söyledi.


Projeyle bitki ekstraktları ve sıvıcam karışımı ile ahşap malzeme üsty yüzeyleri için harici koşullara dayanıklı yeni tür doğal boyaların geliştirilmesi ve bazı zararlı unsurlara karşı direnç değerlerinin belirlenmesini amaçladıklarını anlatan Göktaş, doğal ve temel bir yapı malzemesi olan ahşabın insan ve canlıların yaşadığı iç ve dış ortamlarda yoğun...