05 / 05 / 2024

doğru kentsel yenileme

doğru kentsel yenileme

Çevre Bakanı Özhaseki, terörden zarar gören yerlerde yapılan çalışmalarda az hasarlı, ağır hasarlı binaların yapımı, altyapı ve yeni konutlar için 2.6 milyar liralık harcama yapıldığını söyledi

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Doğru kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Doğru kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Kentsel dönüşüm projelerinde nelere dikkat edilmeli? Merak edilen soruları Kentsel Dönüşüm Uzmanı Tolga Şahlıoğlu yanıtladı.

Doğru kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için ve dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yeni alanların imar planlarının yapılması büyük öneme sahip.

Emlak Bankası kentsel dönüşüm algısını doğru yere taşıyacak!

Türkiye’de insanların kentsel dönüşüm algısını yeniden doğru yere taşımak gerekiyor. Bu işe, Emlak Bankası iş birliğinde süreç rant dışına çıkarılarak yeniden başlatılabilir.

Doğru kentsel dönüşüm için koşan koşturan belediyeler gerek!

Sosyolog Faruk Özcan, kentsel dönüşümün Türkiye'den neden doğru yapılamadığını açıkladı. İşte Özcan'ın yazısı...

Antalya Balbey kentsel dönüşüm projesinde sona doğru!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Kentsel Sit Alanı ve Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde sona gelindiğini söyledi

İstanbul'da doğru planlanan bölgeler prim yapacak!

Mimar Hakan Kıran, İstanbul'daki projeleri, yatırımları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Kıran, ''İstanbul'da doğru planlanan ve geliştirilen bölgeler prim yapacak" diye konuştu.

İşte doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenler!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak dönüşüm uyarısı yaptı. Albayrak, doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenleri anlattı.

Kentsel dönüşüm doğru fikir ama rezalet çıkarılmamalı!

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm doğru bir fikir, bu kötü yapıların, çürük yapıların yıkılması doğru bir fikir ama yerine yapılacak olanın da akıllı, mantıklı, şehircilik ilkelerine uygun yapılması esas. Hızlandıralım derken bir taraftan da yeni şehir rezaletleri çıkarmamamız lazım" dedi.

Mehmet Özhaseki: Doğru kentsel dönüşüm yapmak lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Doğru kentsel dönüşüm yapmak lazım. Bu doğru dönüşümü gerek zemin etüdüne, gerek üstündeki yapıya, bilimi, feni ne tarif ediyorsa ona uyarak yapmak lazım" dedi.

Kadıköy'de doğru kentsel dönüşüm için fırsat devam ediyor!

AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkutoğlu, Kadıköy'de yaklaşık 30 bin konut olduğunun ve bu konutların henüz yüzde 10'unun dahi yenilenmediği belirtti. Erkutoğlu, doğru bir kentsel dönüşüm için fırsatın devam ettiğini söyledi.

doğru kentsel yenileme Haberi

doğru kentsel yenileme

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleşen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden zarar gören yerlerdeki çalışmalar ve deprem tehlikesi bulunan yerlerdeki kentsel dönüşüm başlıklarında iki ayrı sunum yaptı. Bakan Özhaseki, terörden zarar gören yerlerde yapılan çalışmalara dair sunumunda terör eylemlerinden zarar gören Diyarbakır Sur, Şırnak Merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçeleri, Mardin Nusaybin ve Hakkari Yüksekova ilçelerinde 43 bin 42’si az hasarlı, 26 bin 786’sı ağır hasarlı ve yıkık olmak üzere yaklaşık 70 bin konut ve işyerinin zarar gördüğü bilgisini verdi.


Riskli alan ilanı

Özhaseki, sunumunda, “Operasyonların sona ermesinden sonra Bakanlığımızca sahada zarar tespit çalışmaları yapılmış, yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında önce yıkıntı halindeki tüm binalar temizlenmiş, daha...