25 / 07 / 2024

doğu marmarada yabancı yatırımcılar

doğu marmarada yabancı yatırımcılar

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli,Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan bölgede 4.5 yılda 355 yabancı sermayeli firmanın yatırım yaptığını bildirdi...

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

İkinci Doğu Ekspresi yolda!

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Doğu Ekspresi ile aynı güzergahı paylaşacak yeni tren projesinin ayrıntıları belli oldu. Çalışmalar kapsamında ikinci tren, sadece yataklı vagonlardan oluşacak. Doğu Ekspresi’ne göre bilet fiyatları daha pahalı olacak.

Doğu Karadeniz'de en çok konutu hangi yabancı ülke vatandaşı aldı?

Doğu Karadeniz'de yabancıların konut edinme rakamları arttı. Verilere göre Doğu Karadeniz'de yabancıların en fazla konut aldığı şehir Trabzon oldu. Peki Doğu Karadeniz'de en çok konutu hangi yabancı ülke vatandaşı aldı?

Yatırımcı yönünü Doğu'ya çevirdi!

Doğu'da başlatılan 140 milyarlık dev yatırım hamlesi sonuçlarını veriyor. Türk ve yabancı yatırımcılar rotası Doğu'ya çevirdi.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Doğu Karadeniz yaylalarındaki tesisler yüzde 100 doldu!

Doğu Karadeniz yaylalarındaki tesisler, yerli ve yabancı turistlerin yaptırdığı rezervasyonlar sayesinde yaz sezonunu dolu geçirecek. Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, bölgenin tanıtımı için yapılan devam edildiğini söyledi.

Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu'da turizmi canlandırdı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı.

Doğu ve Güneydoğu'yu ziyaret eden turist sayısı arttı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı...

2 milyon turist Doğu'yu ziyaret etti!

Çözüm süreci ve sonrasında Doğu ve Güneydoğu illerindeki gelişme, turizm ve yatırımın ilacının barış olduğunu gösterdi. Son birkaç yılda bölgeye huzur ve güvenin gelmesi ile daha önce binlerle ifade edilen yerli-yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aşt

Doğu Karadeniz turizmde altın dönemini yaşıyor!

Muhteşem doğası ile tarih, inanç ve alternatif turizm zenginliği bakımından son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Doğu Karadeniz, ağırlanan turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle adeta turizmde altın yılını yaşıyor.

Fatih Akbulut: Doğu Marmara yabancı yatırımcının gözdesi oldu!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan bölgede 4,5 yılda 355 yabancı sermayeli firmanın yatırım yaptığını bildirdi.

Yabancı yatırımcının yeni gözdesi, Doğu Marmara!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli,Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan bölgede 4.5 yılda 355 yabancı sermayeli firmanın yatırım yaptığını bildirdi...

Yabancı yatırımcının gözdesi Doğu Marmara oldu!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan bölgede 4,5 yılda 355 yabancı sermayeli firmanın yatırım yaptığını bildirdi.

doğu marmarada yabancı yatırımcılar Haberi

doğu marmarada yabancı yatırımcılar

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli,Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan bölgede 4.5 yılda 355 yabancı sermayeli firmanın yatırım yaptığını bildirdi. 


Akbulut. doğrudan yabancı yatırım girişlerinin hem bölgesel hem de ulusal ekonominin büyümesine önemli katkılar sağladığını belirterek. Türkiye'de üretimde bulunan yabancı sanayicinin gayrisafi milli hasılayla sermaye artışında olumlu rol oynadığını kaydetti. 


Ekonomik kalkınma için gelir artışının sağlanması. bunun için de üretim faktörlerindeki artışın sürekli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Akbulut. Türkiye'nin bugüne kadar yabancı yatırımlardan çok daha fazlasını çekebilecek potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti. 


Akbulut, Doğu Marmara'nın yüksek lojistik kapasitesi, organize altyapısı, nitelikli insan kaynağı. İstanbul ve Ankara ile beraber yaklaşık 22 milyon kişilik pazar büyüklüğüyle uluslararası yatırımlar için cazip ve öncelikli olduğuna işaret ederek, şunları belirtti: "Doğıı Marmara'ya...