29 / 04 / 2024

doğuda kar sebebiyle ulaşıma kapalı yollar

doğuda kar sebebiyle ulaşıma kapalı yollar

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte bir süre önce etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 34 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

ŞOK’ta, Ariel aqua pudrada yüzde 27, Baby Turco ikili fırsat paketince yüzde 16 ve karışık turşuda yüzde 17 indirim!

​​​​​​​ŞOK’tan indirim konusunda ekim müjdesi geldi. Buna göre, Ariel aqua pudrada yüzde 27, Baby Turco ikili fırsat paketince yüzde 16 ve karışık turşuda yüzde 17 indirim fırsatı başladı. İşte 1 Ekim 2023 Cumartesi ŞOK fiyat listesi...

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Altında Emlak Kulisi ne yazdıysa doğru çıkar! Altının 2 ay sonra geleceği seviye açıklandı

Altın fiyatlarını en doğru haberlerle okuyucuya aktaran Emlak Kulisi yine doğru bir haberle okuyucularını bilgilendirdi. Dün Emlak Kulisi'nde ABD'deki verilere göre altın fiyatlarının yükselebileceği yazıyordu. Bu doğru çıktı. Şimdi gelin 2 ay sonraki altın fiyatlarına bakalım...

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Doğal gaz tüketiminde yeni rekor geldi!

Ülkemizde dün, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kar yağışı ve soğuk hava şartları sebebiyle artan taleple yaklaşık olarak 288 milyon metreküp doğal gaz tüketildi.

Olası afetlere yönelik alınacak tedbirler TBMM'de!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son on yılda meydana gelen doğal afetler sebebiyle afetzedelere verilen desteklere ve olası afetlere yönelik alınacak tedbirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren Bingöl depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önem taşıyor" dedi.

Akfen GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Akfen GYO'nun 2020 yılı için dağıtılabilir kar oluşmadığından, Yönetim Kurulu'nun 2021/10 sayılı kararı doğrultusunda kar dağıtımı yapılmaması hususu onaya sunuldu, 30.000 adet red oyuna karşılık 299.531.311 olumlu oy ile ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Doğuş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO'nun Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan yasal kayıtlarında ise 510 milyon 477 bin TL dönem zararı gerçekleşti. Bu kapsamda 2020 yılı kar dağıtım tablosunun genel kurulun bilgisine ve onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi.

doğuda kar sebebiyle ulaşıma kapalı yollar Haberi

doğuda kar sebebiyle ulaşıma kapalı yollar

   İl Özel İdaresi ekiplerince, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, çalışmaların özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde güçlükle sürdürüldüğü ifade edildi. 


     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray yolunda halen ulaşım sağlanamadığını, bölgede çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 


     Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını belirten Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de hafta sonuna kadar yağış beklenmediğini kaydetti. 

     Yetkililer, yaşanabilecek çığ olaylarına ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

     

     -Bitlis, Muş, Hakkari- 

     

     Halen 13 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis ile 36 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muş ve 7 köy yolunun kapalı olduğu Hakkari'de de yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattığı...