03 / 05 / 2024

doğudaki elektrik kesintilerinin sebebi

doğudaki elektrik kesintilerinin sebebi

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün yaptığı açıklamada, "Kayıp ve kaçak oranı ile tahsilatlar beklenen seviyelere ulaşmazsa elektrik kesintileri devam edecek" dedi.

Mehmet Gökay Üstün: Güneydoğu'daki elektrik kesintilerinin nedeni aşırı tüketim!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Özelleştirme sonrası geride bırakılan bir yıl içerisinde, gerek geçmiş gerekse güncel borçlarla ilgili defalarca kampanya düzenledik ancak bazı bölgelerde beklenen ilgiyi göremedik"

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Seçim öncesi seyyanen zam olasılıkları emeklilerin hala gündemindeyken, maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar için yeni bir formül gündeme geldi. Emekli kartı ile foğalgaz, elektrik ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Ankara, Bursa ve Tokat'ta KDV'den muaf 6 gayrimenkul satılıyor! 48 aya varan vade fırsatını kaçırmayın! 

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Ankara, Bursa ve Tokat illerinde yer alan 6 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Ankara, Bursa ve Tokat illerindeki gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? 

Depremzedelerin 4 milyar liralık elektrik ve doğalgaz borçlarının tamamı silindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlerin depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz fatura borçlarının silindiğini açıkladı. Buna göre toplam 4 milyar lirayı aşkın elektrik ve doğalgaz fatura borcu silinmiş oldu

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Elektrik ve doğalgazda OHAL dönemi! Neler değişecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen illerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Bakanlık duyurdu! Elektrik ve doğal gaz faturalarında şok karar!

Elektrik ve doğal gaz ödemelerine dair yeni bir karar alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. İşte detaylar!

Bakan açıkladı! Elektrik ve doğalgaza ne zaman indirim gelecek?

Elektrik ve doğalgaza ne zaman indirim geleceği vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte bu konudaki son gelişmeler!

Faturası 350 TL'den fazla gelenler hemen başvursun! Doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim yapılacak: Aman son tarihi kaçırmayın

Doğal gaz ve elektrik faturası yüksek gelenlere büyük indirim fırsatı doğdu. Bankalar müşterilerine özel imkanlar sağlarken Yapı Kredi çok konuşulacak çalışmasını başlattı. İşte faturası 350 TL'den fazla gelenlerin başvuru yapabileceği kampanya detayları haberimizde.

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

doğudaki elektrik kesintilerinin sebebi Haberi

doğudaki elektrik kesintilerinin sebebi


 Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Kayıp ve kaçak oranı ile tahsilatlar beklenen seviyelere ulaşmazsa elektrik kesintileri devam edecek" dedi.


 Üstün bir otelde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde elektrik kesintilerinin gerekçe gösterilerek bölge genelinde protesto eylemlerinin yapıldığını anımsattı.


Elektrik kesintilerinin aşırı tüketim ve kaçak kullanımdan kaynaklandığını bildiren Üstün, şöyle konuştu:


"Bölgede ev aboneliklerinde Türkiye ortalamasının 3,2 katı elektrik harcanıyor. Abone başına çok yüksek tüketim var. Yüzde 75 kayıp ve kaçak kullanımla mücadele ediyoruz. Kaçak kullanım olduğu zaman, tarlalar ihtiyaçtan fazla sulanıyor. İsraf nedeniyle şebekeler ve trafolar yetersiz kaldığı için elektrik kesintileri oluyor."


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yılda 19,3 milyar kilovatsaat enerji harcandığını ifade eden Üstün, bu kullanımın 8 milyar kilovatsaatinin ihtiyaç fazlası kullanım olduğunu kaydetti.


Tarımsal sulama yapan çiftçiler için başlattıkları "Helalleşme"...