12 / 05 / 2024

Dolapdere sanat müzesi nerede

Dolapdere sanat müzesi nerede

Koç Grubu'nun çağdaş sanat alanında attığı adımların en büyüğü İstanbul Beyoğlu Dolapdere'deki müze olacak. Radikal Gazetesi yazarı Cem Erciyes Dolapdere'deki yeni kentsel dönüşüm alanlarını yazdı...

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Kelimat Ham Sanat Müzesi hizmete açıldı!

Türkiye'nin ilk ham sanat müzesi olarak açıklanan Kelimat Ham Sanat Müzesi "5 Hikaye" adlı ham sanat sergisiyle hizmete açıldı.

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Bodrum ARThill Müzesi açıldı!

Ressam ve heykeltıraş Ender Güzey'in 40 yılı aşkın süredir dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı sanat eserlerinin yer aldığı ve boynuzlar üzerine kurulu sanat müzesi "ARThill" açıldı.

Dolapdere İstanbul’da güncel sanatın yeni merkezi!

Koç Çağdaş Sanat Müzesi inşaatının sürdüğü Dolapdere, İstanbul’da güncel sanatın yeni merkezi olacak. Dolapdere’yi mesken tutan ilk galeri Dirimart oldu. Başka galeriler de sırada.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'daki insanlık tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi'ni yeniliyor. Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ne yaptırılacak olan müzenin teşhir ve tanzim işleri için ihale yapıldı.

Balıkesir Kent Müzesi çalışmaları devam ediyor!

Bursa Büyük Şehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elmas, Kent Müzesi ve ilçeyi gezerek sergilenecek olan eşyalar ve çalışmalar ile ilgili incelemelerde bulundular.

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi'nin açılışına katıldı. Müzeyi gezen Erdoğan, eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İnebolu'da kent müzesi 9 Haziran'da bitiyor!

Kastamonu İnebolu ilçesinde Kent Müzesi yapılması için protokol imzalandı.İnebolu ilçesini turistik bir ilçeye dönüştürmek için Nezihe Battal Kültür Evi'nden sonra Kent Müzesi ve Sanat Sokakları inşa ediliyor.

İnebolu'nda Kent Müzesi yapımı için protokol imzalandı!

İnebolu ilçesini turistik bir ilçeye dönüştürmek için Nezihe Battal Kültür Evi’nden sonra Kent Müzesi ve Sanat Sokakları inşa ediliyor.

Tarihi konak Bursa'nın yeni müzesi olacak!

Recep Altepe, ‘Bıçakçılık Müzesi’nin bıçakçılık sanatının yaşatılması ve tanıtımı açısından Bursa’ya büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “Bursa’nın kültürel anlamda önemli bir zenginliği olan güzel bir merkezi daha kente kazandırıyoruz” dedi.

Bursa'da Bıçakçılık Müzesi inşa ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Bıçakçılık Müzesi’nin bıçakçılık sanatının yaşatılması ve tanıtımı açısından Bursa’ya büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Dolapdere sanat müzesi nerede Haberi

Dolapdere sanat müzesi nerede

İstanbul’daki ‘çılgın’ dönüşümün iyi yanları da var. Mesela her gün geçtiğim Dolapdere Caddesi’nde, görkemli bir çağdaş sanat müzesinin yapılacağını bilmek bana iyi geliyor. Caddenin sonunda yükselen yeni rezidanslar değil de tamirhanelerden biraz evvel, inşaat malzemesi ve plastik manken satıcılarının olduğu yerde yükselecek müze, bu civarı epey değiştirecek. 


Üzerinde ‘servis-yedek parça’ yazan Otokoç binası uzun süredir üst katları terk edilmiş vaziyette bekliyor. Göründüğü kadarıyla sadece giriş katındaki otomobil galerisi faal. İşte bu binanın yerinde birkaç yıl sonra bambaşka bir yapı yükselecek. Koç Çağdaş Sanat Müzesi’nin projesi geçen günlerde ortaya çıktı. Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı müze için uluslararası bir yarışma düzenlenmişti. Vakıf, İngiliz Grimshaw Architects’in projesini uygulamaya karar vermiş. Günümüzde pek çok müze ve kültür merkezinin hedeflediği gibi dışarıdaki kalabalıkla ilişki kuran,...