18 / 05 / 2024

dolar artışı 2015

dolar artışı 2015

Bazı AVM'lerde yönetimlerle anlaşıp dolar kurunu sabitleyen markalar, sokaklarda aynı töleransı görmüyor. 1 yılda kur yüzde 27 yükselince, dükkanlârın yüzde 80'inin dolarla kiralandığı meşhur caddelerde boşluk oranı artıyor.

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Tesla'dan 1 Mart'a kadar indirim fırsatı!

Tesla, Amerika'da bazı Model Y araçlarının ücretlerinde indirim kampanyası yaptığını duyurdu. Bu kampanya ! 1 Mart'a kadar devam edecek ve bu tarihten sonra rakamlarda en az 1000 dolar artış olacağı açıklandı.

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

Merkez Bankası rezervleri 31 haftanın en yüksek seviyesine çıktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, TCMB toplam rezervleri, 20 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 627 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 125 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası rezervleri bu hafta 1 milyar 615 milyon dolar arttı!

Merkez Bankası'nın haftalık rezervleri belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, bu hafta bir önceki haftaya göre 1 milyar 615 milyon dolar artışla 124 milyar 498 milyon dolara yükseldi.

Merkez Bankası rezervleri 489 milyon dolar artarak 113,6 milyar dolara yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 21 Temmuz 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 489 milyon dolar artış göstererek, 113 milyar 551 milyon dolara ulaştı.

Bankaların bu kampanyası herkesi mest edecek! Yastık altı doları olanlar bu habere dikkat

Düşük faizli hazine bonosuna yanaşmayan bankalar dövize çevrilen kur korumalı mevduatta adeta para seçiyor. Büyük bir banka 10 bin doları 3 aylık olmak kaydıyla getirene 598 dolar artı faiz avantajı başlattı.

Tüketici borcu ilk kez 17 trilyon doları geçti

New York Federal Rezervinin Pazartesi günü bildirdiğine göre, tüm kategorilerdeki borçlanma toplamı Ocak-Mart döneminde yaklaşık 150 milyar $ veya %0.9 artışla 17.05 trilyon $’a ulaştı. Bu, toplam borçluluğu 2019′da sona eren Covid öncesi döneme göre yaklaşık 2,9 trilyon dolar artırdı.

Dolar 21 TL olarak hesaplanıyor! Makas 1 TL'yi aştı! Uzmanlar bas bas bağırdı! Zam geliyor zam...

Bankalarla piyasa arasındaki kur makası gittikçe açıldı. Dolar artık 21 TL'den hesaplanmaya başlanırken uzmanlar bas bas bağırdı! Zam geliyor zam...

Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı

Buna göre, 3 Şubat itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 1 milyar 725 milyon dolar artışla 77 milyar 931 milyon dolara yükseldi. Brüt döviz rezervleri, 27 ocakta 76 milyar 206 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

İstanbulluların dört gözle beklediği metro hattı için flaş karar! Tam 925 milyon dolar…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı projesi için 925 milyon 396 bin 200 dolar, artı KDV ve sigorta primi tutarı kadar dış borçlanma talebine onay verildi.

Elinde doları olan oraya koştu! Merkez Bankası resmen açıkladı

Merkez Bankası, döviz mevduatları istatistiklerini açıkladı. Bankanın verilerine göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatının 1,12 milyar dolar artış kaydetti. Bu da vatandaşın dolar ve euro mevduatlarına olan ilgisini gözler önüne serdi.

Merkez Bankası'ndan faiz ayarı! 4 yeni enstrüman devreye alınıyor!

Merkez Bankası rezervlerini 85 milyar dolar artıracak. Merkez Bankası döviz kurunun dalgalanmasını engellemek için devreye alacağı enstrümanları açıkladı. İşte o 4 enstrüman...

dolar artışı 2015 Haberi

dolar artışı 2015


Dolardaki artış ilk etapta gözleri AVM kiralarına çevirse de perakendeciler en büyük krizi sokakta yaşıyor. 2.73 TL'ye yükselen kur, TL karşısında yılbaşından bu yana yüzde 17, Nisan 2014'ten beri ise yüzde 27 değer kazanırken, meşhur alışveriş caddelerindeki mağazalar el yakmaya başladı. Abdi İpekçi Caddesi, Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi gibi yerlerde büyük sorun olduğunu kaydeden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "AVM'lerde kurumsal bir yapı var. Cadde mağazaları genelde şahıslara ait ve sektöre de uzak oldukları için derdini anlatmak daha zor" dedi. Güçlü sermaye yapılarıyla uluslararası markaların artmasına ve kentsel dönüşüm gibi etkenlerin de caddelerde kiralamayı zorlaştırdığına dikkat çeken Kariyo, BMD yönetiminin son toplantısında cadde mağazalarında yaşanan yüksek kira problemlerinin masaya yatırıldığını açıkladı. 


'BAZI MAĞAZALAR FEDA EDİLEBİLİR' 

"AVM'lerde dolar cinsi kira...