03 / 05 / 2024

Dolardaki artış yabancıya konut satışını nasıl etkiledi

Dolardaki artış yabancıya konut satışını nasıl etkiledi

Serdar İnan’a göre Türkiye bu yıl yine ‘7 yıl sarmalına’ girdi. İnan, “Her 7 yılda bir piyasada daralma olur. Ama bu negatif bir durum değil. Arada durgunluk iyidir ” diyor.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Yabancıya konut satışında zirve Alanya’nın! Konutların değeri 3 yılda yüzde 750 arttı!

Antalya’da yabancıya konut satışta Alanya zirveye oturdu. 2023 yılında sıfır 100 metrekare bir daire yaklaşık 5.000.000 lira ile 6.000.000 TL arasında satıldı. Böylece son 3 yıldaki değer artışı oranı yüzde 750 - 850 arasında değişiyor.

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, merakla beklenen yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Şubat ayında yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında yüzde 54,9’luk artışla 4.591 adede ulaşıldığını dile getirdi.

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi?

Arsa fiyatlarının artması ve TL'de yaşanan değer kaybıyla beraber malzeme fiyatlarının yükselmesi, inşaat sektöründe tedirginlik yarattı. Dolardaki artışın konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirten sektör temsilcileri fiyat artışlarının karşılığının gelecek sene görüleceğini aktardı.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Dolardaki artış yabancıya konut satışını nasıl etkiledi Haberi

Dolardaki artış yabancıya konut satışını nasıl etkiledi

Türkiye’de hatta dünya çapında ‘her 7 yılda bir kriz’ efsanesi, artık neredeyse kehanet olmaktan çıktı. İş dünyası, şirketler krizden sonra başlıyorlar 7’den geri saymaya. Tarih yaklaştıkça, senaryolarını, projeksiyonlarını bu sarmala göre yapıyorlar. İşte 2015 Türkiye için ‘o’ yıllardan biri. Piyasalar ‘kriz var’ diye ağlamıyor ama gerek seçim belirsizliği gerek etraftaki ateş çemberi dolayısıyla herkes biraz temkinli. İnanlar’ın patronu Serdar İnan ise ‘temkinli iyimserlerden’.  İnan, “Evet piyasada bir durgunluk başladı. Ama bu o kadar da negatif bir durum değil. Arada durgunluk iyidir, şımarıklık biter” diyor.  


ŞİMDİ ALAN KAZANIR


Seçim sonrası gayrimenkul sektöründe bir duraksama  hissediyor musunuz?

Seçimde en önemli parite faizlerin oranları. Şu an faizlerin oranları yukarı çıkmaya başladı. 0.90’lardaydı 1.20, 1.30’lara çıktı. Yani aslında faizlerde ciddi bir artış var. Bu da...