30 / 04 / 2024

dolardaki artışı etkileri

dolardaki artışı etkileri

Dövizdeki yükseliş Eylül-Ekim döneminde konut zammı olarak geri dönebilir. Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kurlarda son haftaki aşırı yükselişin döviz TL grafiğinde gelecek için çok umut verici olmadığını söyledi.

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

Dolardaki artış hurdaya da yansıdı! Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Güncel hurda fiyat listesi 

Dolar/TL kurunun dün 28 lirayı aşması ile piyasalarda hareketlilik başladı. Dolardaki artış hurda fiyatlarına da yansıdı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyat listesi.

Petrolde zam furyası! Fiyatlar neden artıyor? Sebepleri bir bir sıralandı!

Petrol fiyatlarındaki artış ile beraber akaryakıt fiyatları zamlandı ve enflasyon korkusu büyüdü. Peki, petrol fiyatları neden zamlanıyor? Artık nereye kadar devam edecek ve ekonomiye etkileri ne olacak? İşte detaylar...

Dolardaki artış hız kesmeyince yeni asgari ücret 6 günde 45 dolar eridi!

Geçen hafta resmi olarak açıklandığında 483 dolara denk gelen yeni asgari ücret, dolar kurunun rekor üstüne rekor kırmasıyla daha cebe bile girmeden yaklaşık 45 dolarlık değer kaybına uğradı.

TÜGEM Başkanı uyardı: Dolardaki yükseliş konut fiyatlarını artırabilir!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, dolardaki artışa dikkat çekerek, “Burada yaşanacak nakit çıkışı gayrimenkul piyasalarına dönebilir görüşündeyiz. Bu da fiyatları yükseltecektir” dedi.

Dolardaki artış demir fiyatlarını uçurdu! Demir fiyatlarına büyük zam geldi! 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki artış inşaatta kullanılan demir fiyatlarını yükseltti. Demirin ton fiyatı İstanbul'da 16 bin 500 liraya kadar yükseldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Doları olanlar köşeyi dönecek! Bu tarihe dikkat edin.. yeni rekor gelebilir

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, yaptığı dolar yorumu ile yine piyasayı hareketlendirdi. Selçuk Geçer'in tahmini Vatandaşı da heyecanlandırırken dolardaki artışların süreceğini ve zirveye çıkabileceğini söyledi.

Uzmanlardan çok çarpıcı dolar tahmini: Dolar zirveyi gördü, artık düşüş dönemine girecek, altın ve borsa yükselecek!

Uzmanlara göre ABD’deki enflasyonun seyri uzun bir süre faiz artırımlarının devam edeceğine işaret etse de artık doların saltanatı sona eriyor. Dolardaki zirve döneminin bittiğini öne süren bazı ekonomistler, artık yeni bir döneme girildiğini belirtiyor.

Dolardaki artış devam ederse altın fiyatları ne olur? 1 gram bile altınınız varsa bakın! Altın için şok rakam!

Reuters’ın teknik görünümünde dolar ve altınla ilgili önemli değerlendirmelere yer verildi. Peki dolardaki artış devam ederse altın fiyatları ne olur? 1 gram bile altınınız varsa bakın! Altın için şok rakam!

Dolar 21 gün sonra bu rakama gelecek! Dolar almak isteyenler hemen bakmalı

Dolardaki artış devam ediyor. Dolara yatırım yapmak isteyen vatandaşların gözü ise döviz tabelalarında. Peki dolar düşecek mi? İşte doların 21 gün sonra geleceği seviye...

Altın fiyatları düşüyor ama panik yapıp altın satanlar dizlerini dövecek uyarısı

Altın fiyatları dolardaki artışa nazaran güne düşerek başlasa da gün sonunda yeniden yükselmeye başladı. Altın uzmanı İslam Memiş, fiyatlardaki düşüşe aldanmayın elinizdeki altına sahip çıkın çok büyük soygun var elindekini satan dizlerini döver uyarısı yaptı.

Dolardaki yükselişi İslam Memiş yorumladı: Türk lirasına geçmiştim ama bu seviyeden dolar alacağım itirafı

ABD Merkez Bankası FED'in politika faizini 0,75 artırmasının ardından yeni faiz artırım sinyalleri vermesi doların iç piyasada yükselmesine neden oldu. Dolardaki hareketleri yorumlayan piyasa uzmanı İslam Memiş, elinde dolar olanların dikkatini çekecek açıklamalar yaptı.

dolardaki artışı etkileri Haberi

dolardaki artışı etkileri

Dövizdeki yükseliş Eylül-Ekim döneminde konut zammı olarak geri dönebilir. Seçim dönemi, Ramazan rehaveti, hükümetin henüz kurulmaması gibi etmenlerle konut satışlarını öteleyenler, ellerini sıkı tutmamaları durumunda "döviz kurundaki artış nedeniyle" önümüzdeki dönem konuta çok daha fazla bütçe ayırmak durumunda kalabilirler. Konut sektörünün patronları, kimi projelerde ithal ürün kullanımın yüzde 60-70 seviyesinde olduğunu belirterek, yılbaşına göre yüzde 20'leri bulan dolar kurundaki artışın Sonbahar itibariyle fiyatlara yansıyacağına işaret ediyor. İnşaat malzemelerindeki artışın marka projeler üreten firmalar tarafından zaten uzun zamandır sübvanse edildiğine dikkati çeken Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kurlarda son haftaki aşırı yükselişin döviz TL grafiğinde gelecek için çok umut verici olmadığını...