05 / 05 / 2024

Dolardaki artışın konut fiyatlarına yansır mı

Dolardaki artışın konut fiyatlarına yansır mı

Dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşları ev almayı planlayan vatandaşları fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeye davet etti.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada ruhsat sayısındaki artışın konut üretiminin artacağını göstermediğini belirterek, gelecek sene konut açığının daha fazla olacağını ve fiyatların düşmeyeceğini söyledi.

Dolardaki artış hurdaya da yansıdı! Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Güncel hurda fiyat listesi 

Dolar/TL kurunun dün 28 lirayı aşması ile piyasalarda hareketlilik başladı. Dolardaki artış hurda fiyatlarına da yansıdı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyat listesi.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

TÜGEM Başkanı uyardı: Dolardaki yükseliş konut fiyatlarını artırabilir!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, dolardaki artışa dikkat çekerek, “Burada yaşanacak nakit çıkışı gayrimenkul piyasalarına dönebilir görüşündeyiz. Bu da fiyatları yükseltecektir” dedi.

İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

İkinci el araçlara talep son zamanlarda arttı ve bu nedenle fiyatlar resmen fırladı. İkinci el araç fiyatları, sıfır araç satan yetkili bayilerin yayımladığı liste fiyatlarını geçti. Sektör temsilcileri ise fiyatlardaki bu artışın sebebinin ihtiyaç dışında otomobil alan kişiler olduğunu söyledi.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konutta fiyat artışı harekete geçirdi! Bankaların konut kredisi limitlerinde muazzam değişim!

Konut fiyatlarındaki yüksek seyir ve deprem nedeniyle beklenen göç hareketinin getirdiği yeni zam dalgası yeni kararları doğurdu. Bankaların konut kredisi limitlerine getirilen sınırlar değişti.

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumladı! Yasal düzenleme şart oldu!

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumlayarak, yasal düzenlemenin şart olduğunu söylüyor. İşte detaylar…

Dolardaki artış devam ederse altın fiyatları ne olur? 1 gram bile altınınız varsa bakın! Altın için şok rakam!

Reuters’ın teknik görünümünde dolar ve altınla ilgili önemli değerlendirmelere yer verildi. Peki dolardaki artış devam ederse altın fiyatları ne olur? 1 gram bile altınınız varsa bakın! Altın için şok rakam!

Dolardaki artışın konut fiyatlarına yansır mı Haberi

Dolardaki artışın konut fiyatlarına yansır mı

Dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşları ev almayı planlayan vatandaşları fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeye davet etti.


Dolarda yaşanan sert yükselişin konut fiyatlarına da zam olarak yansıması bekleniyor. Sektör temsilcileri, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmelerini tavsiye etti.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerli üretim olduğu için döviz fiyatlarındaki artışın gayrimenkul üretim ve satışına etkisinin dolaylı olduğunu belirterek, "Dövizde son zamanlarda yaşanan artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisi yüzde 4'ü geçmemektedir" dedi.


Normal şartlarda gayrimenkul sektörünün eylül ayında piyasanın canlanmasını beklediğini anımsatan Durbakayım, şunları kaydetti:


"Genel seçim sonrası hükümetin kurulamaması, Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilinin 2 hafta uzaması gibi etkenlerle piyasanın canlanma beklentisi kasım ayı sonuna ötelendi. Eğer süreç...