13 / 05 / 2024

doların artmasıyla yabancılar türkiyeden ev alıyormu

doların artmasıyla yabancılar türkiyeden ev alıyormu

Son haftalarda kurda yaşanan artış neredeyse bir tek yabancı konut alıcısına yaradı. Yabancılar dolardaki artışla ev alım kararlarını hızlandırdı. Gayrimenkul şirketleri son bir aydaki satışların yaklaşık yüzde 50’sini yabancı yatırımcılara yaptı...

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

Dolar fırlayınca İslam Memiş yeni yatırım aracı olarak bunu önerdi! Bakın ne diyor?

Çok kısa bir süre önce doların artmasıyla tüm gözler ekonomist İslam Memiş’e yöneldi. Bu konuda uzman olan Memiş, yepyeni rotayı işaret etti! İşte, seçim öncesi en yeni bilgiler, en önemli ipuçları burada...

Yatırımcılar coştu! Dolar iki gün sonra bu kadar olacak! Uzmanlar seçim sonrası doların hali açıkladılar!

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından sıkı bir şekilde araştırılıyor. İşte uzmanlardan gelen tahminler!

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak

Dün 20,022 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru hafta sonun ilk gününde de yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Özellikle doların ne kadar olacağı en çok merak edilenler arasında yer alıyor.Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak.

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak! Ekonomist Selçuk Geçer peş peşe rakam verdi! 1 doları bile olanlar treni kaçırmayın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların tam anlamıyla ne kadar olacğaını açıkladı. Peş peşe rakam veren Geçer, yatırımcıları uyardı.1 doları bile olanlar treni kaçırmayın, hemen bakın!

Selçuk Geçer'den bomba dolar yorumu: 'Fırtını kapamızda'

Döviz kurları için ülkeyi felaketin beklediğini belirten Selçuk Geçer, doların artmasıyla birlikte vatandaşın büyük bir kayıp yaşayacağını dile getirdi.

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların neden fırlayacağını tek tek açıkladı! Dolar hesabı olanlar dikkat

Dolardaki dalgalanma devam ediyor. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez ise doların yatırımcılarına seslendi. İşte detaylar…

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor Ankara projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

doların artmasıyla yabancılar türkiyeden ev alıyormu Haberi

doların artmasıyla yabancılar türkiyeden ev alıyormu


ARALIK ayından bu yana dövizin Türk lirası karşında sağladığı yüzde 8’i aşan yakın değer artışı yabancı konut alıcısının yüzünü güldürdü. Özellikle İstanbul gayrimenkul pazarı ile yakından ilgilenen yabancıların bu dönemde alım kararını hızlandırdığını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Döviz yükselince ihracat cazip hale gelir. İnşatta da aynı durumu yaşıyoruz” dedi. Yabacıların talebine karşın onlara hitap eden konut arzında sıkıntı yaşandığını söyleyen Durbakayım, 2014’de inşaat sektörünün yabancıların siparişine göre proje geliştireceğini ifade etti.


EN ÇOK TALEP KÖRFEZ’DE

Son bir ayda satışlarını yarısını yabancılara yaptığını söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Dövizdeki artışın avantajını yaşıyoruz. Yabancı, dolar ne kadar arttıysa o kadar ucuza alırım düşüncesiyle harekete geçti. Talepler ağırlıklı olarak Körfez ülkelerinden geliyor” dedi. Dumankaya, kurda yaşanan artışla...