04 / 05 / 2024

dolmabahçe sarayı halıları nerede yapıldı

dolmabahçe sarayı halıları nerede yapıldı

Dolmabahçe Sarayı’ nın halıları, İngiliz Kraliyet ailesine ait halıları ve çok sayıda kıymetli halının restorasyonunun yapıldığı Aksaray' ın Sultanhanı beldesinde birçok ülkeden halı siparişleri geliyor...

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

Dolmabahçe stadına İstanbul'un her tarafından halkın gelmesini temin için Kabataş iskelesi büyük vapurların yaşanabileceği hale getirilecekmiş.

Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yiğit Eğitim Araçları İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Arnavutköy'de yapıldı.

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

Amerikan finans piyasasını şoka uğratan son dakika gelişmesi yaşanıyor. ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

İstanbul TOKİ kura çekimi tarihi açıklandı mı? İlçe ilçe çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ Sosyal konut projesine başvuru yapanların gündeminde İstanbul TOKİ kura çekimi tarihleri yer alıyor. Peki, İstanbul TOKİ kura çekimi tarihi açıklandı mı? İlçe ilçe çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak? İşte detaylar...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni yılda ne kadar olacak? Peş peşe zamlı maaşlar hesaplandı!

2023 Ocak'ta binlerce kişinin maaşı değişecek. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ödemelerine de zam gelecek. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni yılda ne kadar olacak? Peş peşe zamlı maaşlar hesaplandı!

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Türkiye'de yükselen enflasyona bağlı olarak beyaz eşya fiyatlarında artışlar devam ediyor. Buna karşın evlerin vazgeçilmez ürünlerinin satışlarında azalma olmadı. TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya satışları Ekim'de yüzde 9 arttı.

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik bir gelişme yaşandı. İşte merak edilen detaylar!

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

dolmabahçe sarayı halıları nerede yapıldı Haberi

dolmabahçe sarayı halıları nerede yapıldı


Kervansarayı ve halı restorasyonu ile dünyada markalaşan Aksaray’ın Sultanhanı beldesi, şimdi de birçok ülkeye halı üretimiyle tanınıyor.


Dolmabahçe Sarayı’nın halıları, İngiliz Kraliyet ailesine ait halıları ve çok sayıda kıymetli halının restorasyonunun yapıldığı Sultanhanı beldesinde birçok ülkeden halı siparişleri geliyor. Nüfusunun yüzde 70’inin halı restorasyonu ve üretiminden geçimini sağladığı Sultanhanı beldesinde, 30’a yakın atölyede bine yakın işçi çalışıyor.


100 YILLIK HALIYA 100 YILLIK İPLİK


Halı restorasyonunu orijinaline uygun yün ve iplerden yaptıklarını belirten Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, İran halısına İran ipi kullandıklarını söyledi. Yüz yıllık halıya bile onun eş değerindeki ip ve yünleri kullandıklarını belirten Başkan Solak, “Sultanhanımız bilindiği gibi dünyanın en önemli halı restorasyon merkezi. Dünyanın her yerinden halılar Sultanhanı’na geliyor ve restorasyonu yapılıp tekrar geldikleri ülkelere gönderiliyor. Sultanhanı’nda yaklaşık 30’a...