24 / 07 / 2024

dolu gövdeli kiriş

dolu gövdeli kiriş

Yapılarda olmazsa olmaz niteliği taşıyan kiriş nedir, kiriş nasıl yapılır? Merak ediyorsanız kiriş hakkında detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bakan Göktaş açıkladı! Ödemeler bayram sebebi ile erkene çekildi...

Türkiye Kurban Bayramı’nı dolu dolu geçirirken ödemelere ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre, yapılan açıklama kapsamında o ödemeler bayram sebebi ile erkene çekildiği kaydedildi. 

İzmir 4.4 büyüklüğünde sallandı, Naci Görür uyardı: Ege Denizi çok sayıda gerilmeli faylarla dolu! 

Türkiye'nin dört bir yanı beşik gibi sallanıyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz gece Ege'de meydana gelen 4.4'lük depremi X sosyal medya hesabından değerlendirdi. İşte Görür'ün o açıklaması ve gelen yorumlar...

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

Homend Heatrow Cooltouch XL Su Isıtıcısı; Yüzde 50 indirimde 

Homend Heatrow Cooltouch 1618H Sessiz XL El Yakmaz Gövdeli Su Isıtıcısı fiyatları düştü. Yaklaşık olarak yüzde 50 oranında bir indirim uygulandı. İşte detaylar...

Cuma gününe dikkat! Valilik o şehirde yaşayanları uyardı; Su baskını, sel, yıldırım, dolu her risk var

Aman dikkat! Valilik, 2 Haziran Cuma günü tüm şehirde etkili olması beklenen sağanak sebebiyle vatandaşları uyardı. İşte detaylar...

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Türk Hava Yolları, 600'e yakın Uçak siparişi vermeyi planlıyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin yakın gelecekte büyük bir uçak siparişi vereceğini açıkladı. Bolat, yaklaşık 600 uçak siparişi vermeyi planladıklarını belirtirken, bu siparişlerin 200'ü geniş gövdeli, 400'ü ise dar gövdeli uçaklar olacak.

Bağ-Kur’lular dikkat! Bakan Kirişçi’den prim eşitlemesine ilişkin önemli açıklama! Hayaller gerçek oluyor!

4A Bağ-Kur kapsamındaki çalışan kişiler için 9 bin prim gününün SGK’lı çalışanlar gibi 7200 güne düşürülmesi gündemde yer alıyor. Bu doğrultuda, prim eşitlemesi için çalışmaların başladığı belirtilirken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

SGK ve Bağ-Kur'lular dikkat! Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor! 1800 pirim günü düşecek mi?

EYT münakaşalarının ışığında ilerlediğimiz süreçte, prim mağdurlarının heyecanla beklediği prim gün sayısının aşırı olması çoğu vatandaşın emeklilik hayallerinin kırılmasına sebep oldu. Bununla alakalı Bakan Kirişçi çarpıcı bir açıklama yaptı

Tarımsal destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Çay, mazot ve gübre destek ödemelerinde son dakika!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemelerinin geçtiğimiz günlerde hesaplara yatırılacağını söylemişti. Peki Tarımsal destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Çay, mazot ve gübre destek ödemelerinde son dakika!

Berfu ve Eser Yenenler’in “Çift Terapisi” gösterisini izlemek isteyenler ne kadar ödeyecek? İşte bilet fiyatları

Berfu Yenenler ve  Eser Yenenler, “Çift Terapisi” adlı gösterileri ile seyirci ile buluşmaya devam ediyor. Peki eğlence dolu bir sohbetin, kahkaha dolu anların, sinir krizlerinin gülme krizine döndüğü dakikaların yaşandığı bu gösteriyi izlemenin bedeli ne?  İşte  Çift Terapisi'nin bilet fiyatları...

Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi! Ödemeler bugün başlıyor! Hemen paranızı çekin

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarafından  çiftçilerin yüzünü güldürecek güzel haber geldi. Çiftçi destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor. Hemen paranızı çekin!

Çiftçileri bayram ettirecek tarih açıklandı! Mutlu haberi bakan Kirişçi verdi 

Kahramanmaraş depreminin akabinden ilgili bakanlıkların ard arda yaptığı açıklamalar vatandaşın gündemine düştü. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Yapılan açıklama bağlamında kredi borçlarının 31 Aralık 2023 tarihine kadar ertelenmesine karar verildi. açıklamasını yaptı.

dolu gövdeli kiriş Haberi

dolu gövdeli kiriş

Kiriş nedir?

Bir inşaat terimi olan kiriş, boyu doğrultusundaki eksenine dik kuvvetlerin etkisi altında bulunan çubuk; döşemeden gelen yükleri düşey taşıyıcılara aktaran, eğilmeye dayanıklı strüktür ögesi olarak ifade ediliyor. 


Genel olarak ahşap, çelik ve betonarme olarak yapılan kirişler hafif alaşımlarda da yapılabiliyor.


Bir kirişin herhangi bir kesitindeki eğilme etkisi, eğilme momenti hesaplanarak bulunuyor. Kirişler; ana kiriş, ankastre kiriş, basit kiriş, bileşik kiriş, dolu gövdeli kiriş gibi çeşitlere ayrılıyor.


Kiriş çeşitleri..

-Ana kiriş, döşemelerden veya ikincil kirişlerden aldığı yükleri başka kirişlere değil de doğrudan doğruya kolonlara ya da taşıyıcı duvarlara aktarıyor.

-Ankastre kiriş, uçları ankastre mesnetli kiriş olarak ifade ediliyor.

-Basit kiriş, tek açıklıklı iki mesnetli izostatik kiriştir.

-Bileşik kiriş, eğilme dayanımını artırmak amacıyla birtakım parçaları kama, cıvata, perçin ya da kaynakla birbirine bağlayarak, meydana getiriliyor.

-Dolu gövdeli kiriş,...