30 / 04 / 2024

Dönüşüm Devam Ediyor programı

Dönüşüm Devam Ediyor programı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da "Kentsel Dönüşüm Aileleri"nin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı.

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kocaeli'yi depreme hazır hale getirmek maksadı ile başlatılan "Dirençli Şehir Kocaeli" projesi doğrultusunda 5 ilçede başlayan kentsel dönüşüm hamlesi devam ederken İzmit Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye başladı, kira yardımı da yükseltildi.

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden inşa edilen “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 60 konut sahiplerine teslim edildi. 

Deprem bölgesi için seferberlik devam ediyor! Yerinde dönüşüm kampanyası vatandaşlara yüz yüze anlatılıyor!

Deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle ilgili afetzedeleri bilgilendirme toplantıları yoğun kalabalıkla hız kesmeden devam ediyor.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Kentsel dönüşümle 3 milyon 200 bin konut yenilendi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 milyon 200 bin konut yenilendi, 81 şehirde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümü devam ediyor. 

İstanbul'daki 116 bin 827 konut dönüşecek!

Binaların yüzde 66’sı deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşüm devam ediyor. Acil dönüşüm gereken bina sayısıyla önde gelen İstanbul’da 63 riskli alanda dönüşüm hızlandırıldı...

Ankara Demirlibahçe Mahallesi'ne kentsel dönüşüm talebi!

Ankara Demirlibahçe Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm talep ediyor. Mahalleli, kentsel dönüşümlerini bireyler gerçekleştiremiyor çünkü sadece 4 kata kadar izin var...

Çamlıca Kirazlıtepe'deki dönüşümde son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünmesini” istediği Büyük Çamlıca Camii’nin dibindeki mahallede kentsel dönüşüm devam ediyor.

134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Bulut, şu anda 59 il, 134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmasının devam ettiğini belirtti...

Antakya Emek dönüşüm projesi için yıkımlar devam edecek!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Antakya Belediyesi, Emek ve Aksaray Mahallesi kentsel dönüşüm alanındaki yıkımlara devam ediyor.

Malatya Kavacık Caddesi'nde dönüşüm devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yıldıztepe Mahallesi sınırlarında bulunan Kavacık Caddesi’nde değişim dönüşüm ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kayseri Bünyan'da değişim ve dönüşüm başladı!

Kayseri Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, bölgede hayata geçirilen projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Gülcüoğlu, “Bünyan´da değişim ve dönüşüm devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kocasinan'da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Yeni Kocasinan'ı hızlıca şekillendirmeye devam ediyor. Başkan Çolakbayrakdar, bu kapsamda Yunus Emre Mahallesi'nde de yıkımlar yapıldığını söyledi..

Dönüşüm Devam Ediyor programı Haberi

Dönüşüm Devam Ediyor programı

Bakan Güllüce programda yaptığı konuşmada dünyanın en zor paylaşılan şeyinin gayrimenkul olduğunu dile getirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kayıpları telafi etmek için belediye başkanlarının, bakanlıkların, hükümetin koşması gerektiğini belirterek, "Bir an evvel, deprem gelmeden riskli bina, riskli alan problemi olabildiği kadar aza insin ve Türkiye bu kayıplarını koştuğumuz için, daha hızlı hareket ettiğimiz için karşılayabilsin" dedi.


Kentsel Dönüşüm Kanunu çıktığında komisyon başkanı olduğunu ve dönüşümün bu kadar hızlı ilerleyeceğini tahmin etmediğini ifade eden Bakan Güllüce, "Daha uzun bir zaman alacağını sanıyordum. Genç, yeni bir uygulama, kaynak problemi var, başka problemleri var gibi sorular vardı kafamın içinde. Türkiye çok büyük hızla kentsel dönüşüme gidiyor" diye konuştu.


Bakan Güllüce, hangi partiden olursa olsun bütün belediye başkanlarına kentsel dönüşümde birlikte çalışma çağrısı yaptı....