02 / 05 / 2024

Dönüşümde imar hakkı transferi

Dönüşümde imar hakkı transferi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Dönüşümde imar hakkı transferi geliyor!

İmar hakkı transferi ile çeşitli planlama kararları alındı. Dönüşümde imar hakkı transferi geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını nasıl ihlal edebilir? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Kentsel dönüşümde vatandaşa tek taraflı fesih hakkı getirildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında arsa payı karşılığı müteahhitle yapılacak olan anlaşmalarda fesih konusunda çok önemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşümde müteahhit inşaata başlamaz ya da yapım işini geciktirirse, bina ve arsa sahipleri sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı!

TAPU ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Bu kanunla Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildi" dedi.

İsmail Edebali: Kentsel dönüşümde model olacağız!

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşümde model olacağız" dedi.

İmar affından elde edilecek gelir kentsel dönüşümde kullanılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışından gelecek para ile ilgili "Ben buradan çıkan parayı kentsel dönüşümde kullanmak istiyorum." dedi.

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşümde yönetmelik endişesi!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

Kentsel dönüşümde amaç rant olmamalı!

'Nasıl bir kentsel dönüşüm' başlıklı forum hakkında basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümde amacın sadece rant olmaması gerektiğini belirtti.

İstanbul'da hangi ilçeler kentsel dönüşümde?

6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile birlikte “Kentsel Dönüşüm” kavramı gündeme gelmiştir. Peki İstanbul'da hangi ilçeler kentsel dönüşümde?

Kentsel dönüşümde her mahalleye özel imar planı yapılmalı!

Nef Başkanı Erden Timur, kentsel dönüşümde her semt için öncelikli kentsel kapasiteyi dikkate alan master planlar hazırlanması gerektiğini belirtti.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli düzenlendi!

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisler Odası (İMO)Adana Şubesi nin ortaklaşa düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" başlıklı Panel ve Forum yapıldı.

Dönüşümde imar hakkı transferi Haberi

Dönüşümde imar hakkı transferi

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Bir arazi veya arsada ya da bina üzerinde, kat mülkiyeti kanunu, imar kanunu, imar planı veya imar yönetmelikleriyle izin verilen yapılaşma ve fiziki geliştirme ile bu işlemlerin yasalarla belirlenmiş sonuçlarının doğurduğu hakların tümüne deniyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Kentsel dönüşümde de uygulanacak imar hakkı transferi ile, riskli alanda imar hakkı bulunan ve kentsel dönüşümle birlikte yapılaşmaya izin verilmeyecek yerlerde vatandaşların imar hakkını başka bir alana transfer edebilecek. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce imar transferi ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:


"Sertifika, istenirse ticari bir meta olacak istenirse başka bir yerde arazi ile takas edilebilecek. Ayrıca bununla ilgili bir de borsa oluşturulacak" 


"İmar...