12 / 05 / 2024

dövizdeki kur artışının sonuçları

dövizdeki kur artışının sonuçları

Son haftalarda kurda yaşanan artış neredeyse bir tek yabancı konut alıcısına yaradı. Yabancılar dolardaki artışla ev alım kararlarını hızlandırdı. Gayrimenkul şirketleri son bir aydaki satışların yaklaşık yüzde 50’sini yabancı yatırımcılara yaptı...

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada ruhsat sayısındaki artışın konut üretiminin artacağını göstermediğini belirterek, gelecek sene konut açığının daha fazla olacağını ve fiyatların düşmeyeceğini söyledi.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

İkinci el araçlara talep son zamanlarda arttı ve bu nedenle fiyatlar resmen fırladı. İkinci el araç fiyatları, sıfır araç satan yetkili bayilerin yayımladığı liste fiyatlarını geçti. Sektör temsilcileri ise fiyatlardaki bu artışın sebebinin ihtiyaç dışında otomobil alan kişiler olduğunu söyledi.

Piyasa dehası İslam Memiş ev alacakları ikaz etti! Bunu yapmazsanız dövecek diz bulamayacaksınız

İsabetli tahminleri ile popüler olan piyasaların Uzman ismi İslam Memiş ev sahibi olmak isteyenleri ikaz etti. Yükselen yabancı nüfusu ve kira bedelleri nedeniyle 2024'te dövizle kiralama döneminin başlayacağını ve artık ev değil oda kiralama sistemine geçileceğini söyledi.

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme; 9 bin prim günü şartı esnetiliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'luların emekliliği için gerekli olan 9 bin prim günü şartıyla ilgili yeni bir düzenlenme yapacaklarını duyurdu.  Bakan Bilgin istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumladı! Yasal düzenleme şart oldu!

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumlayarak, yasal düzenlemenin şart olduğunu söylüyor. İşte detaylar…

Dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz gelişme! Haberi duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 15 Ocak 2023 tarihli köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle uzun bir görüşme yaptığını ve dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz bir haber aldığını ifade etti.

SSK ve BağKur emeklisinin 2023 zammı tek tek hesaplandı! En düşük maaşı duyanın resmen aklı başında gitti! Hemen bakın!

SSK ve BağKur emeklisinin 2023 zammı tek tek  hesaplandı... En düşük maaşı duyanın resmen aklı başında gitti... Hemen bakın...

SSK, BağKur Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı resmen bir bir hesaplandı! En düşük maaşı duyanların aklı başından gitti!

SSK, BağKur Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı resmen bir bir hesaplandı... En düşük maaşı duyanların aklı başından gitti... Hemen bakın...

Kriz Kahini Roubini: Dünya bir bombanın üzerinde oturuyor

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar yükselecek mi? Dolar ve kur korumalı mevduat yatırımı mantıklı mı? Hemen bakın!

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı piyasalarda şaşkınlığa neden oldu. Uzun zamandır 17.96 Türk Lirası'nı geçemeyen dolar hızlıca 18 lira sınırını aştı. Peki, riski sevmeyen yatırımcıları neler bekliyor?  Şimdiye kadar kur artışının faiz getirisinin üzerinde olduğu KKM’de ‘denge’ noktaları ne?

dövizdeki kur artışının sonuçları Haberi

dövizdeki kur artışının sonuçları


ARALIK ayından bu yana dövizin Türk lirası karşında sağladığı yüzde 8’i aşan yakın değer artışı yabancı konut alıcısının yüzünü güldürdü. Özellikle İstanbul gayrimenkul pazarı ile yakından ilgilenen yabancıların bu dönemde alım kararını hızlandırdığını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Döviz yükselince ihracat cazip hale gelir. İnşatta da aynı durumu yaşıyoruz” dedi. Yabacıların talebine karşın onlara hitap eden konut arzında sıkıntı yaşandığını söyleyen Durbakayım, 2014’de inşaat sektörünün yabancıların siparişine göre proje geliştireceğini ifade etti.


EN ÇOK TALEP KÖRFEZ’DE

Son bir ayda satışlarını yarısını yabancılara yaptığını söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Dövizdeki artışın avantajını yaşıyoruz. Yabancı, dolar ne kadar arttıysa o kadar ucuza alırım düşüncesiyle harekete geçti. Talepler ağırlıklı olarak Körfez ülkelerinden geliyor” dedi. Dumankaya, kurda yaşanan artışla...