02 / 05 / 2024

Dövizdeki yükselişle konuta zam kapıda

Dövizdeki yükselişle konuta zam kapıda

İnşaatlarda kullanılan malzemenin büyük çoğunluğunun dolara endeksli ithal mal olması nedeniyle eylül - ekim döneminde konut fiyatlarında artış yaşanabilir. İşte Elit Yapı'dan Mert Yıldızhan'ın görüşleri...

Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru

2 Şubat 2024 dolar kuru bugün güne yükselişle başladı. Güne yüzde 0,49 yükselişle başlayan dolar kuru dün 30,33 liradan işlem gördü. Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Altın yükselişte! Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın bugün 2 bin 66 TL oldu! 30 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı. Gram altın 2 bin 66 lira oldu. Altın yatırımcıları dikkat, bugün çeyrek altın, yarım altın, tam altın kaç lira? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

Altın fiyatları tekrar yükselişte! 24 Ocak 2024 Cumhuriyet, Çeyrek ve gram altın fiyatı!

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Ons altın yüzde 0,19 artışla 2032 dolardan işlem görürken yatırımcılar 24 Ocak Perşembe Cumhuriyet, Çeyrek ve gram altın fiyatlarını araştırıyor. 

14 yıllık borsacı açıkladı! Halka arzlarda yükseliş trendi devam edecek mi?

Borsa güne yükselişle başlarken son halka arzlardaki son durum da merak ediliyor. 14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda halka arzlarda yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğini açıkladı.

Altın yükselişte! Yatırımcılar dikkat! 1 gram altın kaç TL? 9 Ocak 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası düşüşe  geçen altın bugün tekrar yön değiştirdi. Peki 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 9 Ocak 2024 altın fiyatları.

Borsada düşüşler ve yükselişler bitmez: Kazanan doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlar olur!

Değer Yatırımcısı Yasin Özdemir, X sosyal medya hesabından Borsada yaşanan düşüş ve yükselişler ile ilgili açıklama yaptı ve "Kazanan kesinlikle doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlardır" dedi. İşte Özdemir'in o paylaşımı ve vatandaşların yorumları...

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Altın yükselişe geçti! Yastık altında altını olanlar dikkat! 20 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını anbean takip ediyor. İşte 20 Aralık 2023 altın fiyatları.

Altın haftayı yükselişle tamamladı! Altın geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra bu hafta artış gösterdi...

Altının ons rakamı, geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra ise yeni haftayı da yükseliş ile tamamlamaya hazırlandı. Buna göre, Ons altın fiyatı, dalgalı bir süreç izlerken gram altın fiyatı, dolar/TL tarafında yülseliyor. İşte haberin detayları... 

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı! Brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu!

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başlarken, brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu. İşte brent petrolde son durum...

İsrail-Filistin çatışmaları endişeleri körükledi: Gaz fiyatları haftayı yükselişle açtı!

İsrail-Filistin çatışanlarının başlamasıyla yükselişe geçen doğalgaz fiyatları geçtiğimiz günlerde durağanlaşmıştı. Ancak Mısır’ın dün gaz ithalatının durma noktasına geldiğini açıklamasından sonra oluşan arz güvenliği endişeleri fiyatları arttırdı. 

Dövizdeki yükselişle konuta zam kapıda Haberi

Dövizdeki yükselişle konuta zam kapıda

Seçim dönemi, ramazan rehaveti, hükümetin henüz kurulmaması gibi etmenlerle konut satışlarını öteleyenler, ellerini sıkı tutmamaları durumunda, döviz kurundaki artış nedeniyle önümüzdeki dönem konuta çok daha fazla bütçe ayırmak durumunda kalabilirler. 


Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye'de konut fiyatları Nisan 2015 itibariyle, bir önceki aya göre yüzde 1.6, bir önceki yılın aynı ayma göre de yüzde 18.5 artarken, bu artışın Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) eylülde faiz artışı sinyali vermesiyle daha da yükselebileceği kaydediliyor. Konut sektörünün temsilcileri, kimi projelerde ithal ürün kullanımın yüzde 60-70 seviyesinde olduğunu belirterek, yılbaşına göre yüzde 20'leri bulan dolar kurundaki artışın sonbahar itibariyle fiyatlara yansıyacağına işaret ediyor. 


İnşaat malzemelerindeki artışın marka projeler üreten firmalar tarafından zaten uzun zamandır sübvanse edildiğine dikkat çeken Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kurlarda...