02 / 05 / 2024

dövizin konuta etkisi

dövizin konuta etkisi

Özkan Özçelik “Artan maliyetlere rağmen Ankara’daki çok sayıda konut projesi fiyatlarına zam yapmamak için direniyor ancak bu durum geçici. Maliyet artışı fiyatlara yansıtılmadığı için şu an konut almanın tam zamanı” dedi...

Konut alırken dikkatli olun!

DÖVİZ fiyatlarındaki aşırı artış nedeni ile inşaat sektöründe yükselen maliyetlerin proje detaylarında kalite kaybına yol açabileceği ve de başlayan projelerde de teslim tarihini uzatabileceği bildirildi...

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? Dövizin hareketi ne yönde olacak?

Dolar fiyatları, haftaya rekor ile başlarken, Euro fiyatları ise 33 Türk Lirası seviyesinde hareket ettiği açıklandı. Buna göre, Dolar ve Euro kurunda son durum haftanın ilk işlem gününde yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve doların üç aydır devam eden sınırlı artışı sürüyor.

Konut alıp satacaklar dikkat! İlan sitelerinde sistem değişiyor!

Ticaret Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden çok ilan girişi yapılamayacak. Peki düzenlemenin piyasaya etkisi ne olacak?

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Döviz zengini iller dikkat çekti! İşte liste başı

Türkiye'de yurt içi mevduat, ilk 9 ayda yüzde 49,7 artarak 12.3 trilyon liraya kadar yükseldi. Bunun 4 trilyon 712,9 milyar liralık bölümünü döviz cinsi mevduatlardan oluşuyor. Toplam mevduatı içinde dövizin payı en yüksek iller ise dikkat çekti.

Dolar zengini ilimiz belli oldu! Yüzde 48,9 oranla ilk sırada geliyor! Görenler şok olacak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, toplam mevduatı içinde dövizin payının en yüksek olduğu il belli oldu.

Dibe vuran altın için sır perdesi aralanıyor! İslam Memiş düşüş sonrası gelecek yeni fiyatları açıkladı!

Altın fiyatlarında yükseliş beklenirken sürpriz düşüş piyasalarda bomba etkisi yarattı. Yatırımcılar hem altının neden düştüğünü araştırırken, hem de yükselip yükselemeyeceğini merak ediyor. İslam Memiş altında düşüş sonrası gelecek yeni fiyatları peş peşe açıkladı...

Şeker GYO, Şeker Kule'deki ofisleri konuta dönüştürecek!

Şeker GYO tarafından, şirket aktifinde bulunan Şeker Kule'deki ofislerin konuta dönüştürülmesine karar verildi. İşte ayrıntılar...

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Ülkeye gelen her 100 doların 53,5 doları ithalat yoluyla yabancıya gidiyor!

Türk ihracatçılarının yaptığı her 100 dolarlık ihracatta, ithal girdiye ödenen dövizin ortalama 53,5 dolar, ülkeye gelen net dövizin ise sadece 46,5 dolar olduğu belirlendi.

Dövizi olanlar dikkat! İşte dolar, euro ve sterlinde son gelişmeler!

Doların güne yatay seyirle başlamasından sonra insanlar güncel dolar kurunu araştırdı. Türkiye'nin gündeminde yer alan dolar, euro ve sterlin fiyatı merak ediliyor. Vatandaşlar dövizin anlık durumunu arama motorlarında araştırıyor. İşte dolar, euro ve sterlin de son durum...

Arsa alıp Tiny house yapacaklar dikkat: Uzmanlardan risk uyarısı geldi!

Son dönemde konuta erişemeyen yüz binlerce kişi arsa ve tarla alarak tiny house tarzı binalar yapmaya yöneldi. Fakat uzmanlar bu tarz yatırımların risk yaratabileceğine ilişkin uyarılarda bulundu. 

dövizin konuta etkisi Haberi

dövizin konuta etkisi

Birikimini dövizde tutan yatırımcı, son aylarda TL'ye karşı yüzde 20 civarında gelir elde edince, yatırımını konuta yöneltmeye başladı. Dövizdeki yükseliş nedeniyle artan maliyeti fiyatlarına yansıtmamaya çalışan Ankaralı proje sahipleri, 1-2 ay içinde fiyatlarda güncelleme olacağı uyarısı yapıyor.

Son günlerde projelerin satış ofislerinde hareketli günler yaşanıyor. Bir kaç aydan beri ziyaretçi dahi bulmakta zorlanan satış ofislerinde bir anda artan satışlarda "yastık altı dövizlerin" önemli rolü bulunuyor. Döviz fiyatlarındaki büyük artışları değerlendirip, henüz fiyatı yükselmeyen proje konutlardan satın alarak, çifte kazanç elde eden yatırımcılar, ekonomik dalgalanmalar nedeniyle deyim yerindeyse “beli bükülen” inşaat sektörüne yeniden can getirdi.

Marka projeler olumsuz süreçten çok etkilenmese de bir anda totalde yüzde 17-18 oranında artan maliyetler nedeniyle fiyat güncellemesi yapmak zorunda olduklarını ifade ediyorlar.

185 metre yüksekliğiyle tamamlandığında Ankara’nın...