03 / 05 / 2024

Dubai Cityscape Türk ilgisi

Dubai Cityscape Türk ilgisi

Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarındayız. 61 Türk firması ile buradayız. Geçen yılın iki katı ilgimiz var buraya ve fuarın beşte birini bizim inşaatçılar kaplamış durumda. Peki neden?

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Dubai'de bir Türk'ün aldığı 136 milyon dolarlık daire çok konuşuluyor!

Dubai'de bir Türk'ün 136 milyon dolarlık (4 milyar 392 milyon TL) rekor rakamla satın aldığı süper lüks dairenin detayları ve fotoğrafları çok konuşuluyor. 

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Yeni Türk Ticaret Merkezi'nin Dubai, New York ve Londra’nın ardından Silikon Vadisi’nin yer aldığı San Francisco’da kurulacağı açıklandı.

How to Buy Property in Turkey kitapçığı Dubai Cityscape Fuarı'nda dağıtılacak!

How to Buy Property in Turkey kitapçığı ı 2-4 Ekim 2018 tarihleri arasınd Dubai Cityscape Global Fuarı'nda dağıtılacak...

Türk inşaat firmaları Körfez’den vazgeçmedi!

Dubai Cityscape Global 2017 Fuarı'na katılan Türk inşaat stantları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla yoğun ilgi gördü. Şirketler şimdi gelen ön talebi satışa çevirmek için harekete geçti.

Dubai Cityscape, Türkiye ekonomisi için önemli!

Yeni Akit Gazetesi yazarlarından Sedat YILMAZ bugünki yazısında Türkiye’den 12 firmanın katılım gösterdiği Dubai Cityscape Fuarını değerlendirdi.

Türk projeleri Dubai’de boy gösterdi!

Emlak Konut’un 50, Artaş’ın 11, Tahincioğlu’nun 2 ve Katay’ın bir marka projeyle katıldığı Dubai Cityscape Global 2017’de, Türk firmalarına yabancı ilgisi ilk günden başladı.

Dubai Cityscape Türk ilgisi Haberi

Dubai Cityscape Türk ilgisi

Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarındayız. 61 Türk firması ile buradayız. Geçen yılın iki katı ilgimiz var buraya ve fuarın beşte birini bizim inşaatçılar kaplamış durumda. Peki neden? 


Bunun iki sebebi var. İlki, inşaat sektörümüzün artık küresel oyuncu haline gelmesi... Bu yılın mart ayında Cannes'daki fuarın da en büyük oyuncusu bizler idik. Bu defa herkesin gözü önündeyiz ve bunu, sektördeki kabul ettirdiğimiz ağırlığımıza borçluyuz. 


İkinci sebep, etrafımızdaki coğrafyanın çok hızlı değişiyor olması... Kentsel dönüşüm gibi tasarlanmış doğal süreçlerin yanı sıra 5 yıldır Ortadoğu'nun içinde bulunduğu savaş şartları... Kentleri tahrip eden savaş, onların yeniden imarını, kaçınılmaz olarak gündeme getiriyor. 


Savaşın yıktığını biz yapıyoruz ama ürettiğimiz katma değer bununla sınırlı değil. En önemli markamız İstanbul... Sıcak Ortadoğu'nun gözbebeğiyiz zira iklimi, nehir deniz formundaki Boğaz'ı ve...