29 / 05 / 2024

Dubaide yaşam nasıl

Dubaide yaşam nasıl

Geçmişi 50 yıldan kısa olan Dubai yepyeni bir kent olarak karşımıza çıkıyor. Paranın turizm konseptiyle yarattığı çölde gökdelenlerden oluşan bir vaha. Gidince seveni de çok, bir daha gitmem diyeni de...

Dubai'de mutluluk ölçer sistemi başlıyor!

Birleşik Arap Emirlikleri (B.A.E.) dünyada görülmemiş bir uygulamaya imza atıyor. B.A.E’de yaşayan insanlar bundan sonra günlük olarak devlet hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını hükümete online olarak bildirebilecek.

Tuzla Vesen Yalıları'nda bu yılın ikinci çeyreğinde yaşam başlıyor!

Vesen Yapı tarafından, Tuzla Mercan Koyu’nda Anadolu Yakası’nın denize sıfır konumlanan ilk ve tek projesi “Vesen Yalıları'nda 2024’ün ikinci çeyreğinde yaşamın başlaması planlanıyor.

Orange City Balat projesiyle doğanın içinde modern bir yaşam başlıyor!

Özdilek Holding bünyesinde yer alan Orange İnşaat, Bursa’nın nezih semti Balat’ta yükselen Orange City Balat ile doğanın içinde huzurlu ve modern bir yaşamı da başlatıyor.

Prestij Yeni Hayat, Prestij Panora ve Prestij Seyirtepe projelerinde yaşam başlıyor!

BakYapıYönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör kısa süre sonra yaşamın başlayacağı ve satışın devam ettiği diğer konut projelerini duyurdu.

Aykal Nirvana'da yaşam Eylül 2023'te başlıyor!

Aykal İnşaat tarafından Adana'da hayata geçen Aykal Nirvana projesinde yaşam 2023 Eylül'de başlayacak. İşte projenin detayları...

Armoni Vadi Evleri'nde bu ay sonu yaşam başlıyor!

Remax Armoni tarafından hayata geçirilen Armoni Vadi Evleri'nde bu sonu itibariyle yaşam başlıyor. Peki Armoni Vadi Evleri' ne kadar? Armoni Vadi Evleri'nin fiyatları ne kadar? İşte Armoni Vadi Evleri ile ilgili merak edilenler..

Marinada Residence ile Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor!

Mega kent İstanbul’da, marina içinde inşa edilen ilk ve tek rezidans projesi olan Ataköy Marinada Residence, Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor...

Rapor parasını hesabıma nasıl aktarabilirim? Yatmayan rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası alacak olan ya da nasıl alacağını araştıran kişiler, bu konuda pek çok soru sormaktadır. İşte rapor parasına dair merak edilenler!

Kiracıya ihtarname nasıl çekilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Bu anlaşmazlıkların en önemlisi ise kira bedelinin ödenmemesi oluyor. Bu gibi durumlarda ev sahipleri kiracısına ihtarname çekebiliyor. Peki, kiracıya ihtarname nasıl çekilir? İşte tüm detaylar...

Panaroma Çamlıca Evleri’nde 0 faiz fırsatı! Yaşam Mayıs 2023'te başlıyor!

Panaroma Grup imzası ile hayata geçirilen Panaroma Çamlıca Evleri’nde yaşam başlıyor. İşte proje ile ilgili merak edilen detaylar...

Royalworld Artane Villaları satışa çıktı! Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor!

Royalworld Artane Villaları'nda satışlar 10 gün önce başladı. "Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor" sloganıyla tanıtılan projede 5+2 tripleks 28 villa bulunuyor. 

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?

Bina yapıları kar yağışını nasıl etkiler?

Uzmanlara göre şehirlerdeki yapılaşma şekli karın yağış biçimini de etkiliyor. Peki, dikey mimari kar yağışını nasıl etkiliyor.

Dubaide yaşam nasıl Haberi

Dubaide yaşam nasıl

Para Dergisi'nde Alev Rigel'in haberine göre; Bu hafta Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai’yi, bazı satır başlarıyla tanıtmaya çalışacağız. Hem turistler hem çalışmaya gidecekler için mini bir rehber niteliğinde...


■ Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Abu Dhabi ile birlikte en çok bilinen iki emirliğinden biri. 2 milyon 400 bine yaklaşan nüfusuyla ülkenin en kalabalık kenti. Basra Körfezi’nin güneyinde yer alan oldukça genç bir kent. 1971’de kuruldu.
■ Dubai nüfusunun (2 milyon 885 bin) sadece yüzde 17’si BAE vatandaşlarından. Geriye kalan expat’ları (yabancı işçileri), Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Filipinliler oluşturuyor. Kente gelen turist sayısı ise yılda 11 milyon.
■ Para birimi dirhem. Türk parasıyla neredeyse kafa kafaya. Ekonomiyi inşaat, finans ve ticari faaliyetler oluşturuyor. Büyüme oranı yüzde 6’yı...