08 / 05 / 2024

Düğerek

Düğerek

Muğla'da dün etkisini artıran yağışlar nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı. Düğerek, Karabağlar ve Çevre Yolu kenarında sular altında kalan tarım arazileri, yeni oluşmuş bir göl görüntüsü verdi, vatandaşlar alanda fotoğraf çektirdi

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

2023'te konut dışı satış yüzde 14,31 düşerek 118 bin 417'ye indi!

Konut dışı satışların, konut satışı karşısındaki üstünlüğü hız kesmeden devam ederken, geçen seneyle kıyaslandığı zaman konut dışı satışta da düşüş yaşandığı belirtildi.

ABD'de bekleyen konut satış rakamları 22 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti

ABD'de bekleyen konut satış rakamları endeksi, ekim ayında yüzde 1,5 düşerek 2001'den bu yana en düşük seviyesini gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

İstanbul'da barajlar son 16 yılın en düşük seviyesinde, su seviyesi yüzde 20'nin altına indi

Yağışların azalmasıyla beraber İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranıda maalesef bugün itibarı ile yüzde 20'nin altına düşerek son 16 senenin aynı dönemine göre en düşük seviyeye indi. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasında konut ve otomobil fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, araç fiyatlarında indirimlerin başladığını ve benzer durumun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağını söyledi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) temmuzda 1,4 puan düşerek 106,8'e geriledi. Reel sektör gelecek üç ayda maliyetlerin artacağını düşünürken, ihracat, istihdam ve sipariş miktarı için iyimser değil.

Kırmızı alarm! Son 9 senenin en düşük su oranı: İstanbul'da barajların doluluğu yüzde 40,33'e düştü...

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk, 7 gün içinde yüzde 1,7 düşerek yüzde 40,33 olarak ölçüldü. Peki, hangi barajda ne kadar su kaldı? İşte detaylar...

Mayıs ayında ticari süt üretimi düştü, tavuk üretimi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin üretim verilerini açıkladı Buna göre ticari süt miktarı, yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi. Tavuk eti üretimi ise yüzde 5,1 artarak 210 bin 14 tona çıktı.

Huawei Mate 50 Pro'nun fiyatı 4 bin TL birden düştü!

Huawei Mate 50 Pro, Huawei'in online satış platformunda büyük bir fiyat düşüşüyle karşılaştı. Mate 50 Pro'nun fiyatı aniden 4.000 TL düşerek kullanıcılar için daha uygun bir hale geldi.

TCMB duyurdu! Özel sektörün yurt dışı kredi borcunda düşüş...

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mart ayında bir önceki aya göre 1,2 milyar dolar düşerek 158 milyar dolar oldu.

İndirim rüzgarı ayçiçek yağına da uğradı: Migros'ta 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı düştü!

Migros, indirim listesindeki ayçiçek yağı indirimi ile tüketicilerin dikkatini çekti. Ayçiçek yağı, temel bir ihtiyaç maddesi olmasının yanı sıra, litre fiyatı 30 TL'ye kadar düşerek daha uygun hale geldi.

Düğerek Haberi

Düğerek

 Muğla'da etkili olan yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor. 

     AA muhabirinin Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Muğla'da bugün saat 08.00 itibarıyla son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 69 kilogram oldu.

     Muğla'da perşembe günü başlayan ve dünden itibaren etkisini artıran şiddetli yağış nedeniyle bazı evlerin bahçe ve bodrum katlarını su bastı. Yağış nedeniyle trafikte aksamalar da yaşandı. Düğerek, Karabağlar mahalleleri ile Çevre Yolu çevresindeki tarım alanları ve bazı yollar, su altında kaldı. 

     Su altında kalan tarım arazileri, yeni oluşmuş bir göl görüntüsü oluşturdu. Görüntüyü ilginç bulan vatandaşlar da alanda fotoğraf çektirdi. 

     Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışların bugün öğleden sonra etkisini artırarak pazartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini...