29 / 04 / 2024

dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi

dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi

Mal sahipleri, kanunda yazan haklı tahliye nedenlerinin doğması halinde kiracısını tahliye edebiliyor. Peki, "Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Dükkan sahibi beni çıkarmak istiyor ne yapmalıyım?

Bir dükkan kiraladığınızı ve mesleğinizi bu dükkanda icra ettiğinizi düşünelim. Dükkan sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? Dükkan sahibi beni çıkarmak istiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

AVM'de dükkan sahibi olmak isteyenler dikkat! Tam 11 adet dükkan taksitle satılıyor! 

Van Büyükşehir Belediyesi, Van ili, İpekyolu ilçesi, Şerefiye Mahallesinde yer alan Vanpark AVM'deki 11 adet dükkanı 6 taksitle satıyor. Peki Vanpark AVM'de satışa sunulan dükkanların fiyatları ne kadar? 

Mavera İnşaat projelerinde hazır dükkan fırsatı! İstanbul’da sadece yüzde 30 peşinatla dükkan sahibi olabilirsiniz!

Makro İnşaat imzası ile hayata geçirilen projelerdeki dükkanlar yüzde 30 peşinatla satılıyor. Projelerden hemen teslim tapuyla hazır dükkan sahibi olma imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne olur? Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne kadar sürer?

Ev sahipleri bazı hallerde kiracının tahliyesini isteyebilir. Eğer bu iş mahkemeye kadar giderse süreç nasıl işler ne gibi olaylar olur? Peki Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse ne kadar sürer? İşte detaylar!

Kirada oturan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kirada oturan pek çok kişinin aklını kurcalayan sorular elbette ki vardır. Ancak bu durumun tersi olursa ne olur? Yani “Kirada oturan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi Haberi

dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi

Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Kanunen mal sahipleri ancak kanunda yazan haklı tahliye nedenlerinin doğması halinde kiracısını tahliye edebiliyor.


Peki, "Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dükkan sahibinin kiracısından tahliyesini isteyebilmesi için buraya ihtiyacı olması ve ihtiyaç durumunu kanıtlayabilmesi gerekiyor. Aynı ilçe sınırları içerisinde bir dükkanı daha olan mal sahibi tahliye sürecinde zorluk yaşayabiliyor.


Dükkanın yeniden inşası gerekiyorsa veya esaslı bir tamirat gerekliyse kiracı tahliye edilebiliyor. Bunun için belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava açılabiliyor.


Yeni satın alınan dükkandan eski kiracıyı çıkarma


Kiralananı sonradan edinen kişi,...