10 / 05 / 2024

dükkan tapusu harcı

dükkan tapusu harcı

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

Tapu harcı hesaplama 2022! Ev, arsa, dükkan tapu harcı ne kadar?

Tapu dairelerinde yapılan işlemlerin başında alım satım/devir işlemleri yer alıyor. Gayrimenkulünü satanlar da alanlar da tapu harcı ödüyor. Peki, tapu alım satım harcı ne kadar?

Dükkan tapusu nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Dükkan tapusu nasıl alınır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Haftasonu dükkanını açan esnaf ruhsat harcı ödemiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı belediyelerin, dükkanını pazar günü açmak isteyen esnaflardan hala ruhsat harcı talep ettiklerini belirterek, esnaf ve sanatkarların hafta sonu harcı ödemesine gerek olmadığını ifade etti.

Dükkan tapulu ev alınır mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve iskan belgesi alınarak kat mülkiyeti tapusu çıkarılan apartmanda bulunan dükkan tapulu ev alınır mı? Dükkan tapulu evde oturmanın dezavantajları nelerdir?

Dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü?

Kat mülkiyet tapusu olan bir dükkanda değişiklik yapılması ve dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü? Dükkan nasıl ikiye bölünebilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar..

Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve iskan izni alınmış kat mülkiyeti olan bir binada dükkan tapusu olan bir bağımsız bölüme mesken tapusu almak mümkün olabiliyor. İşte dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri..

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Kimi apartmanlarda, projesinde ve tapuda dükkan olarak kayıtlı bağımsız bölümler daire olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun usulüne uygun bir şekilde yapılmaması halinde cezalarla karşılaşabiliyor. Peki, dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Dükkan tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

Dükkan tapulu dairede oturmak, kat malikine bazı olumsuzluklar yaşatabiliyor. Peki, dükkan tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir? Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Rize Belediyesi 'nden satılık 2 dükkan! 900 bin TL 'ye!

Rize Belediye Başkanlığı, çarşı mahallesi 39 ada 1 parselde yer alan 2 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanlardan birinin fiyatı 600 bin TL diğeri ise 300 bin TL...

Birmes Sanayi Sitesi'nde icradan 150 bin TL'ye dükkan!

Tuzla İcra Müdürlüğü; İstanbul, Tuzla, Orhanlı Köyü, Aydınlıyolu Mevkii, 9 cilt, 842 sayfa, 8384 ada, 7 parseldeki dükkanı satıyor. B9 Blok, zemin katta yer alan 17 numaralı dükkanın ½ hissesi satılacak

Vebemobile AVM'de satılık 2 dükkan! 600 bin TL'ye!

 Küçükçekmece 3. İcra Dairesi; İstanbul ili, Başakşehir ilçesinde yer alan Vebemobile Yaşam Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan 2 dükkanı satışa çıkıyor. Dükkanların ihaleleri 18 Nisan'da yapılacak  

dükkan tapusu harcı Haberi

dükkan tapusu harcı

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Genellikle dükkanlar binanın girişinde, meskenlerde üst katlarda yer alıyor. Ancak bunun tam tersi yapılara da rastlamak mümkün olabiliyor.


Yapının inşa edilip iskan belgesinin alınması ile tüm bağımsız bölümlere kat mülkiyeti alınıyor. Böylece meskenlere "mesken tapusu, dükkanlara da "dükkan tapusu" çıkarılmış oluyor.


Bu bölümlerin satış sürecinde hem alıcıdan hem de satıcıdan temin edilmesi istenen bazı belgeler ve ödenmesi gereken bazı harçlar bulunuyor.


Gerekli belgeler:

Satıcıdan istenen evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

-...