03 / 05 / 2024

Dulkadiroğlu yapılaşması

Dulkadiroğlu yapılaşması

Bölgesinde alt yapı sorununu çözüme kavuşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni yerleşim alanları oluşturarak bölgesini cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Başkan Okay da bu konuya vurgu yaparak bölgeye düşündükleri konut sistemini anlattı.

Mustafa Taş: Dulkadiroğlu'nda kentsel dönüşüm acil yapılmalı!

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş, Dulkadiroğlu ilçesinin en öncelikli projelerinden birinin Kentsel Dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar TBMM gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Foça'da mera alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddia edildi!

İzmir'in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi Hacılimanı mevkiinde mera vasfına sahip arazilerin yapılaşmaya açıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Kahramanmaraş Dulkadiroğlu kuraları bugün çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kahramanmaraş Dulkadiroğlu projesinde yer alan 350 adet konutun kura çekimi bugün yapılacak.

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Kemer’de kaçak yapılaşmaya taviz yok!

İmar kanunu kapsamında ilgili maddede cezaların arttığı söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız'' diye konuştu. 

TOKİ Dulkadiroğlu 624 konut projesi 94.5 milyon TL'ye inşa edilecek!

TOKİ'nin Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi 624 Adet Konut 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi 97 milyon 460 bin TL'ye Hera Teknik Yapı tarafından inşa edilecek...

TOKİ Kahramanmaraş Dulkadiroğlu 624 konut ihalesi yarın!

Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi 624 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Dulkadiroğlu yapılaşması Haberi

Dulkadiroğlu yapılaşması

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın en önemli seçim vaatlerinden olan 'Dulkadiroğlu bölgesinin cazibe merkezi haline getirilmesi' projesinde ikinci adım yapılaşmayla başlatıldı. 

İlk adım olarak alt yapı sorununu tamamen çözüme kavuşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, ikinci adım olarak da toplu konut projeleriyle ve yapılaşmadaki köklü değişikliklerle bölgenin cazibe merkezi olmasını sağlamayı hedefliyor. 


Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da bu konuya vurgu yaparak bölgeye düşündükleri konut sistemini anlattı. Başkan Okay, bölgenin jeolojik durumu ve yapısı gereği çok katlı yapılardan çok, az katlı ve bahçeli yapılara müsait olduğunu belirterek, yapılaşmayı bu şekilde oluşturacaklarını söyledi. 

Bölgede kentsel dönüşüm ve toplu konut projelerinin olduğunu hatırlatan Başkan Okay, konu hakkında şunları anlattı: "Özellikle yolun Ahır dağı tarafına bakan kuzey kısmının sol tarafına bakan bölümüne yeni bir Dulkadiroğlu yapacağız. Bu yatay...