29 / 04 / 2024

Dünya Ekonomi Ligi Raporu 2014

Dünya Ekonomi Ligi Raporu 2014

Dünya Ekonomi Ligi Raporu'nda 19. sıraya gerileyen Türkiye'nin durumunu değerlendiren İzmir Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu, sadece inşaat sektörü ile gelişmenin mümkün olmayacağına dikkat çekti..

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Dünyaya ekonomi hakkında flaş uyarı. Uzun süre yüksek kalacak

Dünya ekonomisine faizler hakkında flaş bir uyarı yapıldı. Ekonomi ile ilgilenen herkesin bilmesi gerekiyor.

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

Dünya ekonomisi 2022 yılında 100 trilyon doları aşacak!

Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi’ne göre, dünya ekonomisinin 2022 yılında 100 trilyon doları aşması bekleniyor.

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

Dünya Bankası: Kovid-19 eğitimde kalıcı kayba neden olabilir!

Dünya Bankası, Kovid-19 salgınından dolayı okulların kapanmasının eğitimde kalıcı kayıplara neden olabileceğini, bunun zaman içinde küresel ekonomi için 10 trilyon dolarlık kayba dönüşebileceğini aktardı.

Dünya ekonomisinin yüzde 50'si doğuda!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Ekonomi artık dünyada doğuya doğru kayıyor. Dünya ekonomisinin yüzde 50'si doğuda. Onun için doğuya ihracatımızı artırmak durumundayız." dedi.

Dünya gazetesi Bağcılar'daki binasını satıyor!

Türkiye'nin en köklü ekonomi gazetesi olan Dünya gazetesinin Bağcılar'daki internet üzerinden satışa çıkarıldı. 15 katlı bina için 66 milyon TL isteniyor.

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye inşaat sektörünün dünyada ikinci sırada geldiğinin altını çizerek, Türk müteahhitlerin dünya genelinde yaklaşık 350 milyar dolarlık projeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Dünya Ekonomisine Yön Veren 100 Şehir!

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Temmuz 2017 sayısında Dünya Ekonomisine yön veren 100 şehire yer verildi.

Dünya Ekonomi Ligi Raporu 2014 Haberi

Dünya Ekonomi Ligi Raporu 2014

Dünya Ekonomi Ligi Raporu'nda 19. sıraya gerileyen Türkiye'nin durumunu değerlendiren İzmir Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu, sadece inşaat sektörü ile gelişmenin mümkün olmayacağına dikkat çekerek,'Yaratıcı sektörlere öncelik vermeliyiz' dedi.


Merkezi Londra'da bulunan CEBR (Center lfor Economics and Business Research) tarafından yayımlanan Dünya Ekonomi Ligi Raporu'na göre dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi olma konumu iki basamak gerileyen Türkiye'nin 2023 hedefini değerlendiren izmir Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu. ekonominin rekabet gücünün ancak üniversite-sanayi işbirliğini geliştiren ve daha fazla kaynağı araştırma geliştirmeye yönlendiren bir yapısal dönüşüm sonrasında mümkün olabileceğini söyledi. 


İzmir Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu. Dünya Ekonomi Ligi Raporu'na göre 2014 yılında 17'nci sıradan 19'uncu sıraya gerileyen Türkiye ekonomisinin 2023 yılında dünyanın en büyük...