15 / 05 / 2024

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin 1,3 milyon hektar sertifikalı orman alanı bulunduğunu belirterek, 2015 yılında bu rakamı 3,2 milyon hektara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

İms Müteahhitlik İnşaat Otomotiv Gıda Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İms Müteahhitlik İnşaat Otomotiv Gıda Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Yılmaz tarafından kuruldu.

D Coons Emlak İnşaat Turizm Gıda Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Coons Emlak İnşaat Turizm Gıda Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de  Elahe Eftekharı ve Nurettin Muhlis Kirpikli ortaklığı  tarafından kuruldu.

Tarım Kredi Kooperatif temel gıda ve sebze meyve ürünlerinde kampanya başlattı! İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif market, temel gıda ve sebze meyve fiyatlarında indirim başlattı.  Peki hangi ürünlerin fiyatları düştü? İşte 10 Nisan 2022 fiyat listesi...

Ertürk Grup34 İnşaat Turizm Gıda Ve Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ertürk Grup34 İnşaat Turizm Gıda Ve Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Güngören'de İbrahim Ertürk tarafından kuruldu.

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Serenay Endüstriyel Ürünler İnşaat Danışmanlık Gıda Ve Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serenay Endüstriyel Ürünler İnşaat Danışmanlık Gıda Ve Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Rafaıl Babayev tarafından kuruldu.

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü Haberi

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü

Bakan Eroğlu, Brezilya'da düzenlenen Rio+20 Zirvesi'nde, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Avrupa Ekonomik Komisyonu (ECE) tarafından gerçekleştirilen yan etkinlikte ''Türkiye'de Ormancılık Sektörü Kapsamında Öncelikli Eylemler'' konulu sunum yaptı. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu, sunumunda, Rio+20 Zirvesi'nin ormancılık sektörü için bir dönüm noktası olacağına ve zirvede gündeme gelen pek çok problemin çözümünde ormancılık sektörünün önemli katkıda bulunacağına inandığını ifade etti. 


Türkiye'nin yüz ölçümün yaklaşık yüzde 27,7'sine karşılık gelen 21,6 milyon hektarlık ormana sahip olduğu anlatan Eroğlu, ülke ormanlarının yüzde 99'unun devlet mülkiyetinde olduğunu belirterek, ''Sertifikalı ormancılığa özel önem veriyoruz. Şu an için toplam orman alanımızın yüzde 6'sına tekabül eden 1,3 milyon hektar sertifikalı ormanımız var. 2015 yılında bu rakamı 3,2 milyon hektara çıkarmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı. 


Zirvenin ana teması olan yeşil...