19 / 05 / 2024

Dünya Konseyi Toplantısı

Dünya Konseyi Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Haikou kentindeki, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (United Büyükşehir Toplantı ÇinCities and Local Goverments UCLG) Dünya Konseyi Toplantısı ile Asya Belediye Başkanları Formu’na katıldı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve mega kentte kaybedecek 1 dakikanın bile olmadığını belirtti. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

Ulusal Süt Konseyi toplantısında fiyat belirsizliği devam ediyor

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatının artırılmaması üzerine yapılan toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Üreticiler, maliyetlerin artması ve destek taleplerini iletmek için toplantıya katıldı. Konsey, tüm tarafların görüşlerini dinleyerek bir rapor hazırlayacak.

Dünya Altın Konseyi’nden tüm hesapları alt üst edecek yeni tahmin!

Dünya Altın Konseyi’nden kritik bir açıklama geldi. “Altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini ortaya çıkaracak ters rüzgârlar esmeyi sürdürecek” yorumunda bulunan uzmanlar, 100 dolarlık gerilemede bile piyasanın hâlâ sağlıklı olduğunu ifade etti.

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Dünya genelinde kripto para skandalları!

Son günlerde Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan kripto para skandalı dünya geneline de sıçramış durumda. Peki dünya genelinde kripto borsasında neler oluyor? İşte detaylar...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart'ta!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart 2021 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

Limak, Daha İyi Bir Dünya İçin Söylemden Eyleme raporunu yayınladı!

Limak Şirketler Grubu, sürdürülebilirlik hedeflerinin devamı niteliğinde olan ‘Daha İyi Bir Dünya İçin Söylemden Eyleme’ raporunu yayımlandı. Raporda, Limak’ın faaliyet gösterdiği sektörler ile Limak Vakfı’nın sürdürülebilirlik projelerinin değerlendirmesi bulunuyor.

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı’nda konuştu. Kurum, Türkiye'de 450 bin müteahhit olduğunu, bu sayı ile Türkiye'nin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Dünya Konseyi Toplantısı Haberi

Dünya Konseyi Toplantısı



Toplantılara Başkan Melih Gökçek’i temsilen katılan Belediye Meclis Üyesi Hacı Bekir Ünüvar, Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı ve uygulamaya koyacağı projelerin yer aldığı bir sunum yaptı.


Katılımcılara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görüşlerini aktaran Ünüvar,  sunumunda Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı Kentsel Dönüşüm, Ulus Tarihi Kent Merkezi Restorasyonu projeleri hakkında bilgi verirken, Rekreasyon Alanlarını tanıttı ve Başkent  turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan ANKAPARK Projesi’ni anlattı. Ünüvar, Dünya’nın en büyük TEMA Parkı olan Ankapark’a çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.


UCLG Dünya Konseyi toplantısında; “Yerel Ekonomik ve Sosyal Gelişme”,  “Hizmet Tedariki”, “Suya Erişim”, “Eşitsizlikleri Çözmede Yenilikçi Yönetim”, “Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Gelişmesi” gibi ana başlıklar altındaki konuların uzmanlar ve kent temsilcileri tarafından ele alındığını ve tartışıldığını anlatan Ünüvar, toplantılarda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktardıklarını söyledi.



“BÜYÜKŞEHİR’İN...