02 / 05 / 2024

Dünya turizmi yüzde kaç büyüdü

Dünya turizmi yüzde kaç büyüdü

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), bu yılın OcakNisan döneminde uluslararası seyahat eden turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7 arttığını açıkladı...

Hillside Koru'da lansman dönemine özel yüzde 10 indirim! Teslimler Ekim 2025'te!

Propakt Group imzası ile hayata geçirilen Hillside Koru projesinde lansman dönemine özel olarak yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Ekim ayında yapılması planlanıyor.

Yarısı bizden kampanyasından yararlanmak isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde yüzde 40'a varan sigorta avantajı

Yarısı bizden kampanyasında kredi geri ödemeleri, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olmak üzere en fazla 120 ayda tamamlanacak. Krediden doğan borçlarını güvence altına almak isteyenler için de yüzde 40’a varan indirimlerle sigorta yaptırabilecek.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Milli Emlak Düzce'de yüzde 20 indirimle arsa ve arazi satıyor: Gayrimenkul alacaklara müjde! 

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 8 adet arsa ile 1 araziyi peşinde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Düzce'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Migros indirim düğmesine bastı! Yüzde 60'a varan indirimi duyan markete gitti! Peynir, kıyma beyaz et, soğan...

Migros Market Birlikten Berekete kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında seçili ürünlerde yüzde 60'a varan indirimler dikkat çekti. İşte Migros indirimli ürünler fiyat listesi...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 19 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi bu yılın mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 arttı.

İstanbul'da barajların doluluk oranı son 9 yılın en düşük seviyesinde! Yüzde 43,62’ye geriledi!

Kentte 26 Haziran tarihinde yüzde 44,68 olan barajlardaki doluluk oranı 2 Temmuz itibarıyla yüzde 43,62’ye geriledi. İstanbul'da günlük 2 milyon metreküpten fazla su tüketiliyor.

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlara göre, Türkiye'den ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 arttı, 14 milyon 890 bin 518 dolara ulaştı.

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Dış ticaret açığı Nisan'da yüzde 42 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bu yılın Nisan ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 17,1, ithalat yüzde 4,8 azalırken, dış ticaret açığı yüzde 42,1 artışla 8,74 milyar dolar oldu.

Deprem etkisiyle sert düşüş! Sanayi üretimi yüzde 8,2 geriledi! 

Sanayi üretim endeksi, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin olduğu Şubat ayında aylık bazda yüzde 6, yıllık bazda yüzde 8,2 azalış gösterdi. İşte detaylar..

Dünya turizmi yüzde kaç büyüdü Haberi

Dünya turizmi yüzde kaç büyüdü

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), bu yılın OcakNisan döneminde uluslararası seyahat eden turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7 arttığını açıkladı. 


UNWTO tarafından yayımlanan Dünya Turizm Barometresi raporuna göre, yılın ilk 4 ayında dünyada yaklaşık 317 milyon kişi uluslararası seyahat gerçekleştirdi. 


Kıta bazında en fazla artış yüzde 6 ile Asya ve Pasifikler'de gerçekleşti. Bu bölgeyi yüzde 5,8 ile Amerika kıtası takip etti. Bölgesel bazda ise Kuzey Avrupa, Güney Avrupa, Akdeniz Bölgesi, Kuzey Afrika ve Güney Asya, yüzde 8'er artışla en çok ziyaret edilen destinasyonlar arasında yer aldı. Ortadoğu bölgesinde ziyaretçi trafiği ise yüzde 3,8 daraldı. 


Raporda, artışın Mayıs-Ağustos döneminde de devam etmesi ve ilave 40 milyon kişinin daha seyahat etmesinin beklendiği bildirildi. UNWTO, 2014 yılı dünya turizm büyümesini de...